.
Dina Rodrigues
dinsdag 26 januari 2021

Dina Rodrigues maakt zich boos op Facebook

En we kunnen haar geen ongelijk geven.

Dina Rodrigues is woest, lezen we op haar Facebookpagina. Om haar nationaliteit te kunnen veranderen moet ze blijkbaar aantonen dat ze is geïntegreerd in ons land. 20 jaar geleden verhuisde de zangeres van Portugal naar België en daarmee woont ze precies even lang in beide landen. Eén maand nadat ze in België toekwam, heeft ze gedurende zes maanden een cursus Nederlands gevolgd.

Van de voorbije 5 jaar heeft Dina 8 maanden gestempeld omdat de winkel waar ze toen werkte moest sluiten, terwijl ze toch steeds is blijven zingen in bijberoep. Deze periode van 8 maanden is blijkbaar een probleem voor onze overheid, volgens Dina Rodrigues op Facebook. Daarom moet ze zich nu verantwoorden en via een Nederlandstalige test van een drietal dagen aantonen dat ze wel degelijk is geïntegreerd.

Het is voor Dina Rodrigues erg frustrerend om dit nu te moeten doen, aangezien zij perfect onze taal beheerst. De zangeres vraagt zich af of iedereen op dezelfde manier wordt behandeld. Ze begrijpt ook niet dat haar statuut als zangeres in bijberoep niet meetelt voor onze overheid.

(Nico Vanaken)

Bio van Dina Rodrigues

Meer Over:

Dina Rodrigues