.
News Image

dEUS op 1 in De 100 van Eigen Kweek

Suds & Soda van dEUS staat op 1 in De 100 van Eigen Kweek en is volgens de luisteraars van Studio Brussel het beste Belgische nummer aller tijden.

Suds & Soda van dEUS staat op 1 in De 100 van Eigen Kweek en is volgens de luisteraars van Studio Brussel het beste Belgische nummer aller tijden. dEUS stoot My Heroics, Part One van Absynthe Minded, dat dit jaar op de derde plaats eindigt, van de troon. Housewife van Daan stijgt één plaats en eindigt op twee.

Met zes noteringen blijft dEUS de populairste artiest van eigen kweek. Als enige Belgische band staan Tom Barman en co. twee keer in de top tien: met Suds & Soda op de eerste plaats en Instant Street op de vijfde plaats.

Dit is de volledige top tien:
1 Suds & Soda dEUS
2 Housewife Daan
3 My Heroics, Part One Absynthe Minded
4 Can't Live In A Living Room Red Zebra
5 Instant Street dEUS
6 All This Dancin' Around Triggerfinger
7 Help Channel Zero
8 Synrise Goose
9 Champagne Millionaire
10 Hard Times The Scabs

Voor het derde jaar op rij zond Studio Brussel De 100 van Eigen Kweek uit, de lijst met de honderd beste Belgische nummers aller tijden volgens de Studio Brussel-luisteraars. De lijst is het orgelpunt van De week van eigen kweek, een week waarin de radiozender 100% Belgische muziek draaide. De lijst werd afgelopen vrijdag uitgezonden op Studio Brussel.