.
Deus
donderdag 1 juli 2021

Indrukwekkende line-up voor Pukkelpop: dEUS, Editors, Liam Gallagher, ..

Heel wat topnamen voor Pukkelpop 2021.

Op social media gonst het al weken van de geruchten en non-believers wisten met een zekerheid grenzend aan duizend: die line-up komt er niet.

Maar het wachten is voorbij, een eerste lading namen is er met o.a. de Britse klasbakken van Editors, een zinderende show van Marshmello en het Pukkelpop-debuut van Liam ‘Wonderwall’ Gallagher. Er is ook het blije weerzien met de prachtige glimlach van Anne-Marie, er is een bruisende show van Balthazar en de langverwachte terugkeer van Netsky naar Kiewit. Amerikaans hiphop-fenomeen Future is er ook bij, onze geliefde draaibroeders 2manydjs konden niet ontbreken en ook Charlotte de Witte zal haar extreem efficiënte 'Doppler'-effect uittesten op de Pukkelpoppers. Burna Boy brengt zijn perfecte blend van reggae, hiphop en pop, er zijn de welgemikte beats van Nina Kraviz en dEUS-fans stippen Pukkelpop ook best aan in hun agenda. Verder nog het authentieke gitaargeluid van Sam Fender, de geëngageerde postpunkers van Idles en de nu al beklijvende thuismatch van Whispering Sons.

In een normaal Pukkelpopuniversum wordt eerst de line-up bekendgemaakt en gaat daarna de ticketverkoop van start. Door tal van omstandigheden moest het voor deze historische editie andersom, alweer een wereld op zijn kop.
Zelfs in tijden waar niemand nog opkijkt van een wijziging meer of een verandering minder was het een behoorlijke stretch. Maar tegen elke verwachting in ging op amper een paar uur tijd meer dan 70% van de combitickets de deur uit. Inmiddels staat de teller op 85%. Zonder ook maar één naam bekend te maken: hallucinant.
Pukkelpop 2021 zal sowieso haar eigen geschiedenis ingaan als de editie van safety first, modaliteiten en protocollen. In goed en grondig overleg met de bevoegde overheden laat de organisatie zich begeleiden richting augustus.