.
Dertigers 2022
donderdag 5 mei 2022

Dertigers gaat verder met een volledig nieuwe cast

En dus ook een nieuwe vriendengroep.

Midden mei starten de opnames van de nieuwe reeks van Dertigers, met een volledig nieuwe vriendengroep en nieuwe cast, op een nieuwe locatie.

Jonge dertigers Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami leerden elkaar kennen op de Chiro. Eerst als lid, nadien stonden ze samen in de leiding. Al die zondagnamiddagen, kampen, nachtspelen, droppings en mosselfeesten creëerden een bijzonder sterke band. Ze hebben samen gelachen, geweend, gevochten, geplaagd, getroost en soms zelfs gekust. Ze kennen elkaar door en door. De Chiro was een familie en dat zijn de vrienden nog steeds.

Naast hun Chiro-verleden delen de mannen van de groep nog een passie: fietsen. Elke zondag - kater of geen kater - verzamelen ze. Iedereen met een andere motivatie: de vriendschap, de fysieke uitdaging of de frisse pint achteraf op een terrasje. De hechte vrienden wonen allemaal in Vlaams-Brabant. De nieuwe reeks speelt zich af in de Groene Gordel rond Brussel, waar de groep vaak al fietsend - of nadien aperitievend op een terras - te vinden is.

De hoofdrollen worden vertolkt door Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad.

Bio van Issam Dakka en Idalie Samad