.
Kristof Goffin - Dertigers
zaterdag 30 oktober 2021

Dertigers-acteur Kristof Goffin: “daar rust nog een taboe op”

Hij kijkt niet graag naar zichzelf naakt op televisie

In de serie ‘Dertigers’ waar acteur Kristof Goffin de rol van Alex vertolkt, gebeurt het wel eens vaker dat Kristof zich bloot moet geven. Hoewel zo’n scène bij de job hoort, en Kristof er geen probleem mee heeft, is het toch altijd vreemd om nadien naar zichzelf te kijken.

In Story vertelt hij waarom. “Ook al zijn vrijscènes subtiel. Ik vind het lastig om naar mezelf te kijken. Je wilt jezelf toch niet zien vrijen? Homoseksuele seks moet wel meer op tv getoond worden, daar rust nog een taboe op. Niemand stoort zich aan seks bij een heterokoppel op tv, maar Vlamingen worden wek preuts bij het zien van vrijscènes tussen homo’s.”

Dat Kristof best verlegen is om zichzelf naakt op televisie te zien, is voor hem te wijten aan zijn opvoeding.. “Als je als kind gewoon bent om je ouders naakt te zien, dan heb je later minder schroom over je lichaam. Thuis liepen wij nooit naakt rond en in tegenstelling tot bij mij vrienden was het bij ons geen zoete inval in de badkamer. Wij wasten ons allemaal apart. Ik ben niet het type dat naakt uit bed stapt, terwijl mijn zus samen met haar twee kinderen in bad gaat.”

Download onze app voor iOS of Android