.
Guy Neve
donderdag 17 maart 2016

Derde carrière Guy Neve

Mooie muzikale carrière is eindelijk van de grond.


Guy Neve is voor de derde keer aan zijn carrière begonnen. In het begin van de jaren zeventig is hij beginnen te zingen onder zijn eigen naam, Guy Cosemans. Hij nam toen deel aan “Ontdek de Ster”, een soort voorloper van “The Voice Van Vlaanderen”. Guy eindigde daar op de tweede plaats. Dit leverde hem geen windeieren op en hij koos uiteindelijk voor Nederland, waar toen nog veel Vlamingen naar keken. Op een gegeven moment leerde hij Luc Appermont kennen en zijn Limburgse ploeg won de Baccarabeker. Toen geraakte Guy wat op het achterplan, omdat Bart Kaëll de eerste keuze werd van Luc Appermont en nu weet iedereen hoe dat is gelopen. Later bracht Guy nog enkele singletjes uit onder de naam Daniël Davis, maar dat werd geen groot succes. Vier weken in de top tien was toen zijn strafste prestatie.

In 1988 stopte Guy voor de eerste keer met zingen. Toen werd hij handelsreiziger in sportkledij, zegt hij aan “Primo”. Eén jaar later begon VTM. En met “Tien om te Zien” floreerde het Vlaamse lied en weer miste Guy de trein.



Op aanraden van een oude schoolkameraad begon hij dan aan een tweede carrière. Dit bracht hem naar bruine kroegen en Crooners was zijn genre. Naar eigen zeggen heeft hij daar pas echt leren zingen. Een live-album werd uitgebracht op vraag van Marc Brillouet, een belangrijke man bij Radio 2. Als hij vrijgezel was geweest, dan had hij ervoor gekozen om ook op cruiseschepen te zingen zoals Nicole & Hugo deden, want het werd hem voorgesteld. Het gezin ging voor en dan werd hij vastgoedmakelaar. Op zijn 59ste werd hij dan onverwacht ontslagen. Na wat in de put te hebben gezeten begon de Limburger uit verveling zich toch weer bezig te houden met muziek. Dan was er weer Marc Brillouet, die hem aanraadde om boppin' oldies uit de jaren vijftig en zestig te zingen met een Vlaamse tekst. Jo met de Banjo adviseerde hem om contact op te nemen met Jan Hublau en die zag het helemaal zitten en werd zijn platenbaas. Ook MENT TV is hij dankbaar, want daar kreeg hij meteen alle steun van grote baas Marc Hallez.



Ondertussen is er zijn cd “Vitaal” en daaruit verscheen onlangs zijn vierde single “Een Nieuwe Dans” die te downloaden is via iTtunes. De videoclip is o.a. te bekijken op www.guyneve.com

Bio van Guy Neve

Meer Over:

Guy Neve