.
Sofie wint De Schaal van Pascale
dinsdag 11 oktober 2022

De winnaar van De Schaal van Pascale is bekend

Wie sleept de exclusieve trofee in de wacht ?

Na zes weken vol spanning, emotie, vreugde en verdriet is de winnaar van De Schaal van Pascale bekend. De 28-jarige Sofie uit Gent kroonde zich tot beste allround amateur-pottenbakker van Vlaanderen. Ze gaat naar huis met de overwinning én met een prachtige trofee: een exclusieve schaal die door Pascale zelf is gedraaid en werd afgewerkt met echt goud. Dé Schaal van Pascale. Sofie kon niet geloven wat haar overkwam en reageerde dolenthousiast.

Sofie: “Dit is te zot! Dit hele avontuur en dan deze kers op de taart, echt zot. Dit had ik nooit gedacht. Deze Schaal van Pascale toont voor mij: je kan het wél, je moet gewoon iets meer in jezelf geloven. Gewoon doordoen en niet twijfelen, dat zit allemaal vervat in deze schaal.”

Sofie haalde de overwinning binnen na twee uitdagende opdrachten waarin techniciteit de bovenhand nam. Haar creativiteit en vakmanschap sprong de jury week na week in het oog. In de finale pakte ze uit met een aperoset die gebaseerd was op een zelf ontworpen tafellaken, met bijhorende servetten en illustraties die in haar keramiek doorliepen. Die blies juryleden Pascale, Tortus en Rudie helemaal van hun sokken.

“Sofie startte met een klein hartje en was heel onzeker”, besluit Pascale. “Je zag dat ze openbloeide en iedere keer nieuwe stappen zette. Vandaag zie je een zelfzekere vrouw die heel veel heeft bijgeleerd en nog meer plannen heeft. Heel mooi om te zien hoe ze geëvolueerd is en de winnaar is geworden.” Ook Tortus vat haar overwinning mooi samen: “Good craftsmanship, personality and I love that her work is a little crooked. It’s perfectly imperfect.” Sofie mag zich dus de trotse en verdiende winnaar van De Schaal van Pascale noemen.

Bio van Pascale Naessens