.
News Image

De Romeo’s: “Een slechte film, maar we rekenen op een happy end

Deze maand spelen we in Puurs en Marbella.”


De voorbije jaren waren ze koplopers en behoorden ze tot het kransje van artiesten met een bomvolle agenda in de zomermaanden. “Twee tot drie keer per week werd ons busje volgetankt, omdat we in juli en augustus het land mochten doorkruisen. Niet alleen in de zomer, ook de rest van het jaar hadden we meer dan ons werk, tot het coronavirus roet in het eten kwam strooien”, zegt Romeo Chris Van Tongelen. Zaterdagmiddag treedt hij met Gunther Levi en Davy Gilles op in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. “Voor het nieuwe VTM-programma ‘De zomer van’ hebben we 2 nummers gebracht en op 11 juli hebben we een besloten streamconcert gedaan. Het optreden van zaterdag is het enige publieke dat we deze maand spelen in Vlaanderen. Als kleine kinderen kijken we ernaar uit om onze fans terug te zien. Foto’s, selfies en handtekeningen zitten er niet in, maar we gaan ons wel amuseren. Als we met De Romeo’s optreden in een intieme setting, nemen we meer tijd voor de verhalen tussen de liedjes, waardoor het soms afglijdt naar stand-up comedy. Meelachen op het podium en zelfrelativering, daar hebben wij geen problemen mee”, zegt Gunther Levi enthousiast.

Net als vorig jaar trekken De Romeo’s op onze nationale feestdag opnieuw richting het Spaanse Marbella, waar het ‘Fête des Belges’ wordt gevierd. “Een mini-trip naar het buitenland, waar we met onze Romeo-bubbel naar uitkijken. Ons korte verblijf speelt zich af in een groene zone, waardoor we normaal weer vlot kunnen terugkeren. Ik zeg altijd: Corona is een slechte film, maar we rekenen op een happy end. Meer dan ooit besef ik dat ‘artiest zijn’, muziek opnemen en mensen entertainen een dankbaar beroep is. Het publiek, het applaus en de grote glimlach op de gezichten heb ik ontzettend gemist. Ik ben blij dat we deze maand weer kunnen optreden. Ook in augustus en in het najaar staan er nog wat zaken op de agenda. Laat ons hopen dat die kunnen doorgaan. De meeste optredens zijn verzet naar volgend jaar en die agenda vult zich langzaam met nieuwe data en initiatieven. Wij blijven het positief bekijken”, zegt Davy Gilles.

Tickets voor het pop-up concert van De Romeo’s op zaterdagmiddag 18 juli om 14u00 in het Studio 100 Pop-Up Theater, bestel je op www.popupconcerten.be

Bio van De Romeo's, Davy Gilles, Gunther Levi en Chris Van Tongelen