.
News Image

De Radio 2 Vlaamse Top 10 van 25 januari

Een orkaan is voorbije week over de Vlaamse Top 10 geraasd. De rangschikking ligt helemaal overhoop en 4 platen zijn radicaal uit de lijst gebonjourd.

De Romeo's stonden vorige week nog op nummer 3 te pronken, maar hun jongste single "Droog nu je tranen" is deze week helemaal uit de lijst verdwenen. Ook "Zetpilcar" van Urbanus en Isolde Lasoen, de nummer 4 van vorige week, is er nu niet meer biij. Verder vallen ook "Ik zen ni de bank" van Slongs Dievanongs en "Blijf in m'n armen vannacht" van Laura Lynn uit de de Vlaamse Top 10.

De eerste "schuldigen" voor deze ravage vinden we op nummers 10 en 9. Dennie Damaro en Eric Flanders zijn het nieuwe jaar begonnen met een nieuwe single. "Handen in de lucht" van Dennie is nieuw op 10 en "In symfonie" van Eric op 9.

Ook Nicole & Hugo doen deze week goede zaken. Ze komen met hun nieuwe single binnen op de zevende plaats. Voor het mooie liefdesduet "Blijf bij mij" gingen ze de mosterd halen bij Paul De Leeuw en Ruth Jacott, die midden jaren '90 hiermee een hit scoorden in Nederland.

Dé grote brokkenmaker van de week is niettemin Het Zesde Metaal, de groep van Wannes Cappelle. "In Vlaamse velden" is een vertaling van het beroemde gedicht "In Flanders Fields" van John McCrae. Het gedicht werd door Tom Lanoye vertaald. Wannes Cappelle maakte de muzikale bewerking. Het lied is de nieuwe nummer 4 van de Radio 2 Vlaamse Top 10.

"Vrij" van Maarten Cox deed reeds vorige week zijn intrede, maar stijgt deze week flink door van 8 naar 3. Daarmee zijn we al aan de top beland, waar Flip Kowlier de hoogste plaats afstaat aan Belle Perez en Christoff. "Ik hoor bij jou" staat na een weekje onderbreking dus opnieuw op nummer 1.