.
Wannes Cappelle
donderdag 24 juni 2021

Het Zesde Metaal geeft concert in Middelkerke

En dat eind augustus.

't Es nog al nie na(ar) de wuppe. Doe mo voert! Dat is zeker zo wanneer Het Zesde Metaal op donderdag 26 augustus komt spelen in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. De ticketverkoop start vrijdag 25 juni om 10u via livenation.be.

Zeg je Het Zesde Metaal, dan zeg Wannes Cappelle. De meer dan aimabele frontman van de band, geruggesteund door evenwaardige kleppers als gitarist en toetsenist Tom Pintens, gitarist Filip Wauters, basgitarist Robin Aerts en drummer Tim Van Oosten. Je hoeft het West-Vlaamse dialect niet te kunnen om helemaal gecharmeerd te zijn door de wonderlijke, soms minimalistische, dan weer harmonieuze, grootse songs van Het Zesde Metaal. Het meest recente album ‘Skepsels’ uit 2019 was de opvolger van het immens succesvolle ‘Calais’ (2016) waar Cappelle en de zijnen in 2017 een gouden plaat voor ontvingen en de main stage van Rock Werchter mee openden. Knap werk! Net als songs “Naar de Wuppe”, “Ploegsteert”, “Dag Zonder Schoenen”, “Gie”, “den Otto en Ik”, “Ip Min Knieeën” die je ondertussen Vlaams cultureel erfgoed mag noemen.

Het is oeze plicht veur te genieten voor den tid dat hier nog duurt. Een tekstfragment dat 5 jaar later nog steeds brandend actueel is. Wees welkom dus in de arena in Middelkerke op het einde van de zomervakantie!

Bio van Het Zesde Metaal en Wannes Cappelle