.
News Image

De interne keuken van Open Vld met Gwendolyn Rutten en Maggie De Block

Sofie in de keuken van Gwendolyn.
Maandag 26 september klopt Sofie aan bij de kantoren van Open Vld in Brussel, waar voorzitster Gwendolyn Rutten haar opwacht. Omdat de politica thuis volop in de verbouwingen zit, stelt ze een hele week de interne keuken van haar partij open voor de chef-kok. Later op de week komen daar ook Gwendolyns kinderen en collega Maggie De Block mee proeven van de versbereide lekkernijen.
Tijd is een groot probleem voor Gwendolyn en een nachtelijke stop langs de frituur is dan snel gebeurd, geeft ze eerlijk toe. Op maandag 26/09 leert Sofie haar hartige pannenkoeken maken die ze kan vullen met eender wat nog in de koelkast ligt. Een ideale late-night snack na een lange werkdag.

Dinsdag 27/09 staat er een familiegerecht op het menu. Gwendolyns kinderen Juliette en Alphonse eten enorm graag pasta, Gwendolyn daarentegen is verzot op seafood. Sofie kiest voor de perfecte combo: frutti di mare lasagne met zélfgemaakte pasta. In de vergaderzaal wordt het eten opgediend: “zo gezellig is het nog nooit geweest in het partijbestuur!”, glundert Gwendolyn.

Het geheim van een goede salade zit hem in de dressing. Daarom vullen Sofie en Gwendolyn op woensdag 30/09 naar hartenlust lege flesjes met allerhande oliën, azijn en vinaigrettes.
Donderdag 29/09 krijgt Sofie hulp van een extra souschef: Maggie De Block. De twee politici zijn klassiek belegde broodjes gewend als lunch, maar daar geeft Sofie een twist aan met gepaneerde vis en een pittige wortelsalade. Op het prachtige dakterras van de Open Vld worden de broodjes verorberd. “Met lekker eten krijg je ons muisstil”, verklapt Gwendolyn.

Op vrijdag 30/09 wordt er afgesloten met zoetigheid. Gwendolyns echtgenoot Jimmy heeft een koffiebar, waar hij zelfgemaakte cheesecake serveert. Sofie maakt een ice-versie met blauwe bessen en appelsien. Staat deze variant binnenkort ook op Jimmy’s kaart?

OP HET MENU
Op maandag 26/09: hartige volkoren appelpannenkoeken
Op dinsdag 27/09: frutti di mare lasagne
Op woensdag 28/09: homemade oliën, azijn en vinaigrettes
Op donderdag 29/09: broodje met gepaneerde vis en wortelsalade
Op vrijdag 30/09: appelsiencheesecake met blauwe bessengelei

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Gwendolyn Rutten, Maggie De Block en Sofie Dumont