.
News Image

De Infiltrant gaat loco in Spanje bij 42 °C

Acteurs draaien in moordende hitte.
De Infiltrant blijft scoren. Gemiddeld verzamelden de eerste 3 afleveringen van de crimireeks 489.000 kijkers in live+vosdal. Dat groeit over de week dan uit tot 758.000 kijkers. Er komen uitgesteld dus nog 269.000 kijkers bij.

Aflevering 5 op maandag heeft heel wat actie en humor, en is bijna helemaal opgenomen in het Spaanse Malaga waar de ploeg midden vorig jaar draaide bij een echte hittegolf. Overdag was het 42 graden, en de acteurs moesten in volle zon heel wat fysiek zware opnamen doen, met schietpartijen en achtervolgingen, zowel met de wagen als te voet.

In Spanje proberen Danny (Geert Van Rampelberg) en Freddy (Dirk Roofthooft) nieuwe drugsleveranciers te vinden. Politiemensen Hofman (Natali Broods) en Potvin (Peter Van Den Begin) reizen hen achterna om hen te schaduwen, maar moeten ook voorkomen dat de Spaanse politie Freddy en Danny oppakt. Die eer moet gaan naar de Belgische politie, vinden ze. Potvin neemt bij de trip naar Spanje gewoon zijn vrouw (An Miller) mee. Zij weet niet dat haar echtgenoot tussen de sangria’s aan het zwembad door ook moet werken en stelt geen vragen bij zijn lange afwezigheden.

Elf dagen is er gedraaid in Malaga, niet alleen voor deze aflevering maar ook voor de allereerste scène van de reeks waarin Wouter Hendrickx (Lars, de assistent van Freddy die vervangen wordt door Danny) en Gunther Lesage (drugskoerier William) worden opgepakt door de Spaanse politie.

Alle hoofdacteurs reisden mee, en draaiden hun scènes onder de loodzware Spaanse zon. En wie de aflevering ziet, zal merken dat vooral Geert en Dirk héél veel moeten rennen. In een hilarische scène moeten ze door de olijfgaarden te voet op de vlucht voor een Spaanse drugsbende met een losgeslagen schutter. Natali en Peter moesten dan weer lang in de auto zitten bij een vrij spectaculaire achtervolging. De enige die wat geluk had, was An Miller: haar meeste scènes schoot ze naast het zwembad van een luxehotel.
Twee dagen is er ook gedraaid in het Franse Biarritz, in Frankrijk, de eerste stop van Danny en drugsbaas Freddy Bernaerts op hun trip naar Spanje. Daar besluiten de twee een stapje in de wereld te zetten. Maar de maag van Freddy blijkt wat overhoop.

De Infiltrant, maandag om 21.35 op VTM.