.
News Image

Davy Brocatus geeft online lessen

Mensen willen blijven dansen.


Het gros van de bevolking voelt de gevolgen van de coronacrisis. Er zijn mensen die nog ‘normaal’ kunnen werken, in het geval van Davy Brocatus is dat helaas niet het geval. “Net zoals de meeste zaken gesloten zijn, hebben ook wij dat moeten doen”, vertelt Davy in een gesprek met de Showbizz-Site. Davy baat een dansstudio uit, maar veel dansen zit er momenteel niet in. “De dansstudio is volledig gesloten en sinds vorige week hebben wij ook onze b&b gesloten. Het is een rare situatie, normaal gezien zijn wij namelijk 7 dagen op 7 open. We proberen één en ander echter creatief op te lossen. We hebben maandag onze eerste test gedaan en hebben voor het eerst een online privé dansles gegeven. We hebben in de dansstudio een beamer en een laptop geïnstalleerd, zo kunnen we mensen thuis aan het werk zien en hen bijsturen. Op die manier kunnen we de mensen toch al wat op weg helpen. Zeker de mensen die al een deel privélessen achter de rug hadden kunnen zo geholpen worden”, glundert de dansleraar.



Niet onbelangrijk, op deze manier blijft Davy Brocatus zelf ook bezig en zit hij tenminste thuis niet te wachten tot de coronacrisis achter de rug is en dansscholen de deuren weer mogen openen. “De lessen blijven wel beperkt tot de chacha, rumba of swing. Een ballroomdans zou technisch misschien wel haalbaar zijn, maar mensen moeten dan thuis enorm veel plaats hebben. Ook een jive kan perfect online aangeleerd worden en eigenlijk lukt dat ook aardig. Terwijl ik lesgeef kan ik dankzij de beamer zien wat het koppel thuis fout doet. Mijn man Anatoly heeft ook al een keer live zumba gedaan en dat werd goed onthaald. Dat gaan we toch twee of drie keer per week doen.”



Maar ook voor de groepslessen past de dansstudio van Davy Brocatus zich aan. “Op de dag dat de mensen normaal een les in de studio volgen, krijgen zij van ons filmpjes doorgestuurd van de dans waarmee we bezig waren. Gelukkig hadden wij die filmpjes al opgenomen voor de officiële lockdown van start ging. We gaan dat de volgende weken gewoon herhalen. Ook Kristof Goffin zijn lessen verlopen momenteel digitaal. Niemand zal het dansen verleren tijdens de coronacrisis.”



Meer info op www.dansstudio123.be .


Bio van Davy Brocatus

Meer Over:

Davy Brocatus