.
Dave Wauwermans
maandag 18 april 2022

Dave Wauwermans: “Ik heb nooit gedacht dat het gedaan was”

Michel Van den Brande hielp hen uit de nood

Vast zitten in Oekraïne na een familiebezoek, je mag het niet gedroomd hebben. Maar het overkwam Dave Wauwermans (The Sky is The Limit) en zijn gezin toch. Ondertussen zijn ze terug kunnen vluchten naar België en zijn ze weer veilig thuis.

“Ik heb gelukkig nooit gedacht dat het gedaan was met ons. Je schakelt op zo’n moment over naar overlevingsmodus. Ik wilde me in de eerste plaats vooral ontfermen over mijn gezin en mijn schoonouders. Zij zijn met ons meegekomen naar België, samen met de poes. Alleen mijn vrouw haar vader is achtergebleven in Oekraïne. Hij wil zijn verantwoordelijkheid nemen. Maar we bellen elke dag met hem”, klinkt het in Tv Familie.

Dave en zijn gezin kregen hulp van ‘The Sky is The Limit’ collega Michel Van den Brande die hen is komen halen in het Poolse Krakau. “Ik ben hem daar eeuwig dankbaar voor. Van de Belgische ambassade kregen we amper respons en dat stelde me diep teleur. Michel daarentegen wilde ons zelfs in Oekraïne komen halen. Maar dat was geen optie. Het was nu al een helse toch om in Krakau te raken. Ze hebben ons gezin zelfs beschoten.”