.
Daphne Paelinck en Randall Van Duytekom
woensdag 7 juli 2021

Daphne Paelinck deelt emotionele post over vroeggeboorte dochter

Dochter kwam al op 30 weken.

Daphne Paelinck zou in augustus voor de tweede keer mama worden en daar was zij trots op. Een kindje krijgen, het mooiste dat er bestaat. Maar dochter Mae had echt geen zin om tot in augustus te wachten en kondigde zich al op 24 juni aan. “Op 30 weken kwam je gezond en wel ter wereld. Je hebt ons allemaal verrast. Zo klein en al zo sterk. Het leven heeft voor jou iets bijzonders in petto”, schreef de Thuis-actrice op Facebook.

Daar maakte Daphne opnieuw tijd om haar verhaal te doen. Een vroeggeboorte, dat hakt er echt wel in. Mae ligt momenteel nog in een couveuse, dat heeft geen enkele mama graag. Want je kind niet mee naar huis mogen nemen, dat is dan weer één van de ergste zaken die bestaan.

“De afgelopen weken waren al een emotionele rollercoaster waarin letterlijk alle emoties elkaar afwisselden. Van angst tot verdriet naar jaloezie en paniek naar boosheid tot ... Noem het maar op, ze waren er allemaal bij en zullen de komende weken nog volop in mijn hoofd zegevieren want we zijn er nog lang niet”, schrijft Daphne in een emotioneel bericht op Facebook.

Maar gelukkig voelt zij zich gesteund, gesteund door familie, vrienden, collega’s en de mensen van het UZA. “Één ding weet ik ondertussen zeker, ik sta hier niet alleen in. Zoveel mama's hebben een moeilijke, problematische zwangerschap of hebben na de bevalling nog een hevige periode die ze moeten trotseren. Het wordt tijd dat we de taboesfeer hier rond doorbreken en erkennen dat een zwangerschap en bevallen in heel veel gevallen niet picture perfect is en heel wat mama's (in spe) zich bijgevolg ook niets kunnen voorstellen bij de spreekwoordelijke roze wolk.”

“Zwangerschapskwaaltjes gaan soms verder dan een beetje humeurig zijn of ochtendmisselijkheid... Soms zijn er zware medische problemen tijdens of na de zwangerschap die je niet kan voorzien en waar je nooit bij zou stilstaan op voorhand. Het is oké om niet oké te zijn en ja, hierover openlijk praten is toegestaan!”, benadrukt Daphne in haar bericht.

En zo is dat! Alles moet bespreekbaar zijn, alleen zo kan je minder leuke gebeurtenissen plaatsen en verwerken. Nog even Daphne en Randall, Mae zal snel thuis zijn.Nog even…. Al kunnen wij ons inbeelden dat elke dag in het ziekenhuis er één teveel is. Maar het komt goed…