.
Dany Verstraeten
donderdag 1 februari 2024

Dany Verstraeten: “Met knikkende knieën”

Dat heeft hij goed gedaan.

VTM bestaat op 1 februari 35 jaar en dat betekent ook dat VTM NIEUWS 35 jaar bestaat. Die verjaardag heeft Dany Verstraeten niet meer als personeelslid van het moederbedrijf van VTM meegemaakt, maar in Het Laatste Nieuws blikt hij terug op de pioniersrol die VTM NIEUWS destijds had.

De eerste commerciële tv-zender bracht op 1 februari 1989 na het openingsgala een eerste nieuwsuitzending. Nadine De Sloovere en Dany Verstraeten presenteerden het nieuws samen. “Ik herinner me vooral mijn knikkende knieën en verhoogde hartslag”, vertelt Dany Verstraeten in Het Laatste Nieuws. “Er was zoveel stress dat Mike Verdrengh overwoog om die eerste uitzending niet live uit te zenden, maar op te nemen”, weet Verstraeten.

“Wij lanceerden ook het middagnieuws. Bij de openbare omroep klonk het schamper: “Ach, ’s middags is er nog geen nieuws”. Wij brachten als eerste ook de uitsmijter: een item dat het nieuws met een positief gevoel of knipoog afsluit. Nu lijkt dat allemaal evident”, besluit Dany Verstraeten.

Bio van Dany Verstraeten en Nadine De Sloovere