.
Dana Winner
zondag 29 mei 2022

Dana Winner: “Thuis werd er zelden een compliment gegeven”

"Complimenten, ik word daar nog onwennig van"

Op het podium behoort ze nog steeds tot de beste stemmen van België. Dana Winner heeft doorheen de jaren met haar zachte stemgeluid menig luisteraar in vervoering kunnen brengen. In een interview met Dag Allemaal geeft ze wat meer inzicht in haar leven.

Ze groeide op in een warm gezin met vijf kinderen, maar heeft naar eigen zeggen zo goed als nooit complimenten gekregen van haar ouders.

Dat vertaalde zich in de winnaarsmentaliteit die ze tot op vandaag nog steeds heeft. Ze gaat wat dieper in op haar jeugdjaren in het ouderlijke nest in Limburg.

“Ik ben opgegroeid in een gezin van vijf en je kan stellen dat we elkaar niet spaarden. Mijn vader was steeds rechttoe rechtaan, het was nooit goed genoeg”, vertelt Dana. “Thuis werd er zelden een pluim gegeven. Complimenten, ik word daar nog onwennig van. Zeker als het een random opmerking is.”

Daardoor is het voor haar soms moeilijk om kritiek te krijgen. “Als ik commentaar onterecht vind, ga ik de confrontatie aan en kan ik er lang over doorbomen. Maar als de kritiek terecht is, kan ik er redelijk goed mee om”, verklaart ze.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Dana Winner

Meer Over:

Dana Winner