You are here

Dalilla Hermans slachtoffer van racisme

08/11/2017 19:05-

Collega's snellen haar te hulp.

De afgelopen twee weken schitterde Dalilla Hermans in De Slimste Mens Ter Wereld. Met maar liefst 9 deelnames zette Dalilla de beste score van dit seizoen neer, een knappe prestatie toch wel. Maar niet iedereen is fan van Dalilla, dat zijn dingen die nu éénmaal gebeuren. Maar de deelneemster aan De Slimste Mens Ter Wereld kreeg een brief waarin er sprake is van racisme. Het is haar Slimste Mens Ter Wereld-collega Tijs Vanneste die het nieuws publiceerde. Vanneste zette deze brief online waarin de schrijver Dalilla vergelijkt met een 'oerwoudfuif'.
​"Geen praatjes van een illegaal aub!!! afrikanen naar africa!!" staat er onder de foto van Dalilla te lezen. Tijs is onder de indruk van wat er is gebeurd.
"Zo triestig dat het bijna lachwekkend is... Een beetje exposure door een f****ng SPELprogramma op tv en dit soort briefjes krijgt Dalilla (overigens een topper EN verstandig!) dus in haar brievenbus... Kijk, je hoeft een niet eens te zijn met haar kritische kijk op de dingen... bijlange nie zelfs. In een vrije samenleving is iedereen vrij om te denken en te vinden wat hij/zij wil, daarover wordt dan gepraat als volwassen mensen (of zo zou het toch moeten zijn) maar dit soort dingen zijn in mijn ogen gewoonweg schaamtelijk. En dan bedoel ik niet alleen de spelfouten...", merkt Vanneste op.

"Als ik mijn ietwat publieke status van het afgelopen jaar ERGENS voor wil gebruiken is het dit wel!! Dusssss mochten er zich onder mijn 5000 virtuele fb-vrienden mensen bevinden die het niet eens zijn met mij in deze, gelieve u dan ASAP uit mijn vriendenlijst te schrappen en ruimte te maken voor weldenkende mensen ;-) You go girl!"
Ook Ann Van Elsen besloot te reageren: "Wat een dom persoon! Staat (of zit) waarschijnlijk elke avond tegen zijn hek te plassen om 'zijn terrein' af te bakenen. Pfff... focus on the good: Kempen boven (niet rechts maar sympathiek bedoeld) en Tijs Vanneste en Dalilla Hermans spelen de allerlaatste finale en brengen de titel mee naar huis."

Dalilla Hermans is onder de indruk van de vele steunbetuigingen die ze krijgt. "Merci Tijs! Het is een rare wereld waarin we leven. Meningsverschillen moeten er zijn, die zijn zelfs broodnodig om vooruitgang te bekomen. Maar wat ik soms online te lezen krijg, en nu zelfs in de post, is elke keer weer slikken. Heel lief dat je het deelt en mensen mee bewust maakt. Die van de kempen gon hert, ok voor mekander", besluit Dalilla.