.
Goele De Raedt
donderdag 28 april 2022

Daarom kreeg Goele De Raedt geen hoofdrol: “ik had geen maatje 36”

Ze moest geduld hebben

Het is een jammerlijk feit dat je als acteur of actrice, zanger of zangeres vaak nest naast de hoofdrol of overwinning grijpt wanneer je niet het perfecte lichaam hebt. Daar kan Goele De Raedt over meespreken. Zij kreeg op school vaak te horen dat ze veel geduld zou moeten hebben omdat ze er niet uitzag als de typische prinses.

“Ik had geen maatje 36 en ook niet de typische sopraanstem om een prinses te spelen. Ik moest dus even geduld hebben voor ik gevraagd zou worden voor de rol van slechterik of een moederrol, zou werd mij gewaarschuwd. Gelukkig kon ik vrij snel understudy zijn en werd ik toch opgemerkt”, zegt Goele in Primo.

Zelf coacht Goele ook mensen om zo beter in het leven te staan. Ze volgde de opleiding tot lifecoach eerst vooral voor zichzelf, maar helpt nu ook anderen. “Zo kreeg ik van de ene op de andere dag last van podiumangst. Ik was ontzettend hard aan het werken, in Duitsland en mijn kind was nog een peuter. Zowel op mijn job als wat mijn moederrol betreft, was ik aan het ploeteren. Tot iemand de opmerking maakte ‘Goele, wanner gaat het bij een voorstelling van jou eens slecht gaan?’ In plaats van dat als een compliment op te pakken, sloeg de paniek toe.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Goele De Raedt

Meer Over:

Goele De Raedt