.
News Image

Crisisoverleg over Megxit

Britse Queen roept familie bij elkaar.


Het zijn geen hoogdagen voor de Britse koninklijke familie. Nadat Harry en Meghan vorige week communiceerden dat ze zich zouden losscheuren van de koninklijke familie, slaapt koningin Elisabeth minder goed. Om de rust terug te laten keren, heeft de Queen prins Harry, diens broer William en hun vader prins Charles op de thee uitgenodigd. Vandaag al zou het viertal een onderonsje hebben om klaarheid te brengen en een oplossing voor de gestelde problemen te vinden.



Volgens Britse media is onder andere de jaarlijkse dotatie die Harry krijgt één van de gespreksonderwerpen. Wellicht willen de royals duidelijkheid over wat Harry en Meghan nog wél en net niet meer willen doen. Harry en Meghan gaven vorige week aan geen officiële verplichtingen meer te willen doen en financieel onafhankelijk te willen zijn. Afgelopen weekend raakte bekend dat prins Harry gesprekken voerde met Disney om zijn vrouw Meghan aan een rol te helpen. De kans lijkt groot dat zijn grootmoeder haar gedacht daarover zal zeggen. Maar zij zou ook willen zalven, het laatste wat zij wil is dat haar familie uit elkaar valt en zij haar kleinzoon Archie zelden nog zal zien.

Liefst van al zou de Queen vandaag al een oplossing vinden waarin alle partijen zich kunnen vinden. Of het echter zover zal komen is nog maar de vraag. Volgens de BBC liggen de verschillen tussen beide partijen mijlenver uit elkaar. Wordt zonder twijfel vervolgd.