.
News Image

Coach Josje in tranen in laatste Battles

Wie worden haar 2 finalisten?
Nog één Battle en een knaller van een finale en de Voice van Vlaanderen onder de kids is bekend. Vorige week duidde coach Laura Tesoro Robin en Oona aan als haar twee finalisten. Een week eerder deed Sean hetzelfde met Tim en Noralie. Zij zijn dus al zeker van een plaats in de grote finale van volgende week. De concurrentie wordt scherp, want er moeten nog twee finaleplekjes ingevuld worden. Op vrijdag 26 mei gooit het team van Josje en hulpcoach Remko Kühne dan ook alles in de strijd. Haar pupillen weten hun coach zelfs tot tranen toe te beroeren.

De Battles starten met een stevige dosis girl power. Pauline Declercq (14, Merelbeke), Merlijn (12, Brugge) en Sofia (13, Genk) vormen samen het eerste trio. “Jullie zijn alle drie hele goeie zangeressen en best aan elkaar gewaagd”, weet Josje. “Veel toeters en bellen hebben jullie niet nodig”. Daarom koos Josje voor Catch & Release van Matt Simons. “Ik wil energieke meiden zien, ook al is dit een chill nummer”, klinkt het. Maar slagen de drie erin om alle remmen los te gooien op het podium?

Flore (12, Ekeren), Pauline Slangen (14, Lommel) en Jens (12, Diepenbeek) gooiden al alle remmen los tijdens hun Blind Audition. Daarom worden ze in de Battles aan elkaar gekoppeld. “Jens, jij bent zeker opgewassen tegen dit pittige duo”, weet Josje. De hoge noten in het nummer dat zijn coach koos – I Don’t Wanna Live Forever van Zayn en Taylor Swift – baren hem echter zorgen. Kan Jens zijn mannetje staan?

Voor Josjes derde Battle liggen de verwachtingen torenhoog. “Jullie zijn mijn drie showpony’s”, vertelt Josje over Katarina (13, Gent), Lotte (14, Reet) en Julliette (11, Leefdaal). Daarom koos ze ook een uptempo nummer voor hen uit: Rockabye van Clean Bandit. Aan enthousiasme en energie ontbreekt het de dames alleszins niet. Zij nemen het roer helemaal over van hun coach en laten zien dat ze hun bijnaam ‘showpony’s’ niet gestolen hebben…

Voor de laatste Battle zijn het de jongens van team Josje die mogen knallen. “Ik heb mijn eerste echte boyband samengesteld”, klinkt het enthousiast. Josje koos voor Delano (13, Kortenaken), Abobaker (13, Brasschaat) en Senne (14, Lede) een poprocknummer uit dat perfect in hun straatje ligt: Breakeven van The Script. “Bij dit groepje kan ik echt werken op details”, vertelt een fiere coach. De domper is eens zo groot als Josje en Remko na een dijk van een performance moeten beslissen wie ze meenemen naar de sing-off en misschien wel naar de finale… Welke 2 kids staan samen met Robin, Oona, Tim en Noralie op het grote finalepodium?

The Voice Kids, vrijdag 26 mei om 20.40 op VTM.