.
News Image

Welke 8 kids overleven de halve finale van The Voice Kids?

Wie stoot er door naar de finale?
Na 3 spannende Battle-afleveringen zijn de teams van coaches Sean Dhondt, Laura Tesoro, K3 en Gers Pardoel flink uitgedund. 16 straffe stemmen, 4 per team, blijven nog over voor de allereerste halve finale van The Voice Kids. Daarin zingen de halve finalisten de pannen van het dak in één individueel nummer, waarna de coaches hun 2 finalisten kiezen. Slechts 8 krijgen dus een ticket voor de finale en maken nog kans om dé Voice van Vlaanderen onder de kids te worden. Wie overleeft de halve finale?

Team Sean bijt vrijdag de spits af. En hoe kan je de show beter op gang trekken dan met Scandinavische pop? Elisabeth (14, Brugge) bouwt een feestje op het podium met Strangers van Sigrid. “Hier staat een nieuwe popprinses”, meent Laura. De 14-jarige Karry (Borgerhout) brengt met Killing Me Softly van Fugees een heel andere genre. “Jij hebt het meest unieke stemgeluid van dit seizoen van The Voice Kids”, zegt haar trotse coach. Voor Soraya (13, Oostende) heeft Sean een erg speciaal nummer uitgekozen: Death Of A Bachelor van Panic! At The Disco. Hij kent de band erg goed en heeft zelfs hun voorprogramma gespeeld. Seans verwachtingen zijn dus hooggespannen. Helena (12, Tielt-Winge) weet wat ze wil. Met het nummer That’s What I Like van Bruno Mars kan ze zich dus volledig laten gaan. Niet alleen met haar zang, maar óok met haar dansmoves.

Mary (12, Antwerpen) van team K3 is niet bang om zich te wagen aan een straffe zangeres. Na Lady Gaga in de Battles gaat ze nu Sia en Zayn achterna met Dusk Till Dawn. Jools (11, Dilsen-Stokkem) verrast vrijdag niet alleen haar eigen coaches, maar ook Laura, want zij brengt een nummer van haar, Beast. “Jij staat met meer attitude op het podium dan ik zelf ooit zal kunnen”, zegt een vereerde Laura. Verhalenverteller Ebe (14, Melle) probeert opnieuw alle harten te doen smelten met een eigen, Nederlandstalige versie van de populairste zanger van het moment: Ed Sheeran. Zijn nummer Perfect doopte hij om tot Voor Altijd. “Minstens zo goed als het origineel”, zegt Gers. En ook Maëlle (12, Ottenburg) pakt uit met een andere taal dan het Engels, want zij brengt Havana van Camila Cabello. In originele versie weliswaar, dus deels in het Spaans.

Team Gers is een plezant meidenclubje. Dat is ook waarover Lindsy (14, Mortsel) vrijdag zingt met Girls Just Want To Have Fun van Cyndi Lauper. Van feest gaat het naar kippenvel, want Jade (14, Oostakker) kiest voor de autobiografische song Sober van Demi Lovato. Een beladen nummer met een zware tekst. Noa (13, Assebroek) stapt zonder bril, maar wel mét gitaar het podium op. Haar grootste uitdaging is om de lange noten van Way Down We Go van Kaleo aan te houden. De 11-jarige Victoria (Liedekerke) zorgde voor een onvergetelijke auditie met Je Suis Malade van Lara Fabian. Vrijdag kiest ze voor een andere straffe madam: Adele, met Rolling In The Deep.

Marilys (14, Wijnegem) is de eerste die strijdt om een halve finale-ticket van team Laura. Dat doet ze met Tears van Clean Bandit. Straffer, sterker en zelfzekerder: Charlotte (14, Dilsen-Stokkem) bloeide helemaal open tijdens haar parcours in The Voice Kids. In de halve finale brengt ze een song met een boodschap: Nobody’s Perfect van Jessie J. Hij mag dan wel de enige jongen van team Laura zijn, Kyle (14, Ledeberg) zingt zijn noten hoger dan eender welk meisje. Naar goede gewoonte heeft hij ook weer een pak attitude bij met What Lovers Do van Maroon 5. De laatste kandidaat die aantreedt in de halve finale is Emma (12, Heers). Zij sluit de show af met een spetterende versie van 2012 van Anne-Marie.

The Voice Kids, vrijdag om 20.40 op VTM.

Download onze app voor iOS of Android