.
Kris Wauters, Koen Wauters bij Clouseau
donderdag 17 oktober 2019

Clouseau niet tevreden met remake van ‘Daar Gaat Ze’

Clouseau vindt cover van rapper Frenna maar niets.


Clouseau scoorde één van hun grootste hits met “Daar Gaat Ze”. In Nederland betekende het nummer uit 1990 zelfs de grote doorbraak van Clouseau. Rapper Frenna maakt er samen met het DJ-duo Dimitri Vegas en Like Mike eerder dit jaar een eigentijdse hiphop-versie van. Maar wat vinden Koen en Kris Wauters zelf van die remake? Echt tevreden zijn ze niet, vertellen ze in Volgspot, een Nederlands radioprogramma op Radio 5.

“Ik vind het geweldig dat misschien jongere generaties die anders nooit naar Daar Gaat Ze zouden luisteren op deze manier met het nummer in contact komen,” vertelt Kris Wauters. “Maar de versie zelf vond ik helemaal niets omdat de ziel een beetje weg is, door de manier waarop het gemaakt is. Voor mij is dat een heel emotioneel nummer en hoe die versie dat brengt is die emotie weg,” aldus Kris Wauters die geen fan is van de remake.

Koen Wauters beseft echter dat dit de manier is om het nummer terug tot bij de jeugd te brengen. “Mensen zijn tegenwoordig heel andere muzikale dingen gewend dan wij vroeger,” klinkt het milder bij Koen. “Ik vind de nieuwe versie best wel iets hebben en het toont aan dat het nog steeds een sterk nummer is. Het origineel blijft immers volledig overeind. Ik vind het leuk dat ze het gedaan hebben, maar ook ik zou nog steeds voor het origineel kiezen.”