.
News Image

Christophe Stienlet als Foute Vriend

Dit weekend start het nieuwe seizoen van Foute Vrienden met Christophe Stienlet als opvallende nieuwkomer.
De Foute Vrienden zijn vanaf zondag 13 september 2015 fouter dan ooit terug bij 2BE met een gloednieuw derde seizoen. Na twee seizoenen vol gênante grappen, beschamende straffen én een gesmaakte passage op het witte doek, introduceren Begijn Le Bleu, Jeron Dewulf en Thomas Smith in dit derde seizoen hun nieuwste Foute Vriend: nieuwkomer Christophe – ook wel gekend als Bartje van Schuif Af – Stienlet. Christophe kon zich in de Foute Vrienden-film al bewijzen en wordt dit seizoen met veel leedvermaak en pijnlijk gênante momenten opgenomen in de groep. Of hij nog spijt zal krijgen van zijn rol als Foute Vriend, zal nog moeten blijken…

Ook in het derde seizoen blijft de vertrouwde formule van Foute Vrienden ongewijzigd. Om de beurt worden de Vrienden het veld ingestuurd en moeten ze niets anders doen dan gehoorzamen aan de bevelen van de anderen. Wie het minste lef toont, wordt genadeloos gestraft.

Geen plek in Vlaanderen is nog veilig voor de vier Vrienden in dit nieuwe seizoen: ze worden ingezet als militairen in La Roche, verkopen pralines in Brussel, staan in voor de verhuur van kajaks in Durbuy en worden bloemenverkopers in het Nederlandse Tilburg. En hoe zou het intussen met de vader van Begijn zijn, die al eens opdook in het tweede seizoen?

Het nieuwe seizoen van Foute Vrienden start op zondag 13 september 2015 om 20.30. Iedere donderdag om 20.35 herhaalt 2BE de aflevering van zondag. Het nieuwe seizoen van Foute Vrienden wordt diezelfde zondag 13 september om 21.05 opgevolgd met dubbelafleveringen van het derde seizoen van de dramareeks Vikings.

Jan Willems, regisseur bij productiehuis BlazHoffski: “Voor dit derde seizoen hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gekeken waar we de lat der schaamte nóg hoger konden leggen, of moeten we zeggen, lager? Vooral de straffen zijn ronduit genadeloos en hier en daar ook enorm pijnlijk. En voor sommige van de Foute Vrienden zullen ze nog héél lang blijven nazinderen...”

Wie zijn deze Foute Vrienden?
Christophe Stienlet:

In Foute Vrienden toont Christophe opvallend veel moed en lef. Wil hij koste wat het kost van zijn imago als Bartje af, of durft hij écht zoveel? Dat Christophe het als nieuwkomer in dit nieuwe seizoen vaak zal moeten ontgelden, wordt al snel duidelijk. Maar ook Christophe is niet van plan zijn Foute Vrienden te sparen.

Christophe Stienlet kreeg bij Foute Vrienden dit voorjaar meteen zijn vuurdoop in de bioscoopfilm. Bij het grote publiek is Christophe vooral bekend om zijn rol van Bartje in de jongerenreeks Schuif Af. Doorheen de jaren speelde hij al in heel wat televisiereeksen mee, waaronder Familie, Wittekerke, Spoed en Ella. Naast zijn televisiewerk is Christophe – net als Foute Vriend Jeron – actief in het improvisatiewezen met de groep ‘De Improfeten’, die al op diverse podia in België en Europa stond.

Begijn Le Bleu:
Als Foute Vriend was Begijn de vorige seizoenen vaak de minste durfal. Dat leverde hem dan ook enkele onvergetelijke straffen op. De inmiddels legendarische auditie bij So You Think You Can Dance, naakt poseren – met een cactus als enige attribuut – of zijn vader betrappen met een minnares: Begijn werd tot nu toe allesbehalve gespaard door zijn Foute Vrienden.

Begijn Le Bleu zette pas in 2005, op zijn dertigste, zijn eerste stappen in de comedywereld. Vandaag staat Begijn bij het grote publiek vooral bekend om zijn specifieke typetjes met een scherp randje. Hij tourde onder meer met ‘Flamingo’s In De Polder’, zijn eigen avondvullende show ‘Een Beschaafde Jongen’ en dit seizoen met de nieuwe show ‘Speciaal Voor U!’. Begijn presenteerde het afgelopen televisieseizoen ook het VTMKZOOM-programma Taarten van Begijn.

Jeron Dewulf:
Foute Vriend Jeron geniet ervan om zijn kompanen in de meest gênante situaties te brengen. Dat hij zelf ook af en toe de pineut is, zal dan ook niemand verbazen. Jeron is een echte levensgenieter en daar maakten zijn Foute Vrienden maar al te graag misbruik van. Veel te pikante hapjes of de Zweedse delicatesse Surströmming met rottende vis? Jerons moed en volharding werden al meermaals op de proef gesteld. Benieuwd hoe hij in dit nieuwe seizoen revanche zal nemen.

Jeron Dewulf is van heel wat markten thuis: hij acteerde in verschillende televisiereeksen zoals Familie, Danni Lowinski of ROX en werkte mee aan diverse theaterstukken. Naast acteren, theaterwerk en stand-up comedy is Jeron – net als Foute Vriend Christophe – actief in het improvisatiewezen met de groep ‘De Improfeten’. Jeron won zelfs de gouden medaille Impro op het WK Impro in Berlijn in 2006.

Thomas Smith:
Foute Vriend Thomas neemt zelden een blad voor de mond. Verbaal is hij zonder enige twijfel de sterkste en dat hebben ook zijn Foute Vrienden gemerkt. Een gênante speech als voedingscoach in een aula vol mensen met obesitas? Beschamende bekentenissen bij nietsvermoedende voorbijgangers? In Foute Vrienden kennen we Thomas als diegene die het meeste durft: zijn schaamtegevoel zet hij met plezier opzij, om toch maar niet de straf te moeten ondergaan.

Thomas Smith is een stand-up comedian met Britse roots, maar is vooral actief in Vlaanderen en Nederland. Thomas begon zijn carrière in 2000 als finalist van de Humo’s Comedy Cup en speelt zowel in zijn moedertaal Engels als in het Nederlands. Naast stand-up comedy en theater was hij ook al te zien in tv-programma’s als Zonde van de Zendtijd, Neveneffecten en Mag ik U Kussen?

Aflevering 1, zondag 13 september om 20.30 op 2BE.
Begijn, Jeron en Thomas hebben er met Christophe een nieuwe Foute Vriend bij, en die krijgt al meteen de volle lading in de eerste aflevering. Eerst nemen de vier Vrienden plaats in een taxi. Terwijl ze via een oortje instructies krijgen van hun Foute Vrienden, moeten ze beurtelings enkele willekeurige klanten op hun bestemming brengen. Alhoewel, willekeurig?

Daarna trekken de Foute Vrienden naar de supermarkt met de absurdste opdrachten op hun boodschappenlijst. Terwijl één van hen op pad wordt gestuurd, bepalen de anderen wanneer de opdrachten uitgevoerd moeten worden. Eén ding is duidelijk: voor sommige klanten zal winkelen in de supermarkt na de passage van de vier Vrienden nooit nog hetzelfde zijn.

Wanneer de vier tot slot naar Brugge trekken om er de Grote Markt op stelten te zetten, hebben Begijn, Jeron en Thomas wel iets heel speciaals in petto voor nieuweling Christophe.

Ook in dit nieuwe seizoen krijgt de grootste angsthaas van de aflevering een pijnlijk gênante straf te verduren. Wie het minste lef toont, krijgt zo in deze eerste aflevering al meteen een straf om U tegen te zeggen.

Bio van Christophe Stienlet, Begijn le Bleu, Thomas Smith en Jeron Dewulf