.
Chris Van Espen
zaterdag 8 oktober 2022

Chris Van Espen: “Ik kan niet thuiswerken”

Acteur betaalt zich blauw aan brandstof.

Het is jammer genoeg harde realiteit, maar de energieprijzen en brandstofprijzen swingen de pan uit. Iedereen moet steeds meer opletten wat hij of zij uitgeeft en ook onze BV’s moeten meer dan ooit uitkijken wat ze uitgeven.

“Ik merk het vooral aan de pomp dat ik meer uitgeef dan vroeger. Door mijn job kan ik niet thuiswerken, maar werk ik altijd ergens ten velde. Ik ben nu bezig met het maken van een productie in Gent, dus dat is bijna elke dag het traject Leuven-Gent en terug. Aanpassen is niet echt mogelijk, want dan zou ik moeten stoppen met werken”, zucht Chris Van Espen in Primo.

Chris wil natuurlijk niet stoppen met werken en kan alleen maar hopen dat er snel verandering komt in de vele energieprijzen. Maar dat is de taak van de politiek.

“Die hebben natuurlijk wel allemaal een privéchauffeur en een inkomen dat zes keer zo hoog ligt als het mijne. Ik snap dus wel dat het voor hen allemaal niet zo dringend is.”

Chris weet dat er stevig kan bespaard worden op de kosten van een auto, maar dat moet je zelf als gezin eens onder de loep nemen. “Veel gezinnen hebben bijvoorbeeld meer dan één auto. Je kunt bekijken of dit echt niet anders kan. Een auto onderhouden en afbetalen kost je toch makkelijk 400 à 500 euro per maand. Als je vervolgens berekent wat een extra auto per jaar kost... Met dat bedrag kan je al bijna een jaar je huis verwarmen…’”

Download onze app voor Android of iOS