.
Chris Van den Abeele
woensdag 24 augustus 2022

Chris Van den Abeele is kankervrij: “Maar hij gaat nog elke 3 maanden op controle”

"Dit is een kwestie van leven of dood"

In november 2021 wist Chris Van den Abeele in een open brief te vertellen dat hij ziek was. De man leed aan prostaatkanker. Hij had het nieuws liever niet met de buitenwereld willen delen, maar doordat de ziekenhuizen vol lagen met coronapatiënten werd zijn kankerbehandeling uitgesteld.

En daardoor besloot Chris om toch even van zich te laten horen. “Beseft u dat dit voor mij een kwestie van leven of dood kan zijn”, schreef hij in zijn brief.

Maar we zijn nu bijna een jaar later en er is goed nieuws te vertellen over Chris. Want het gaat beter met hem. Dat vertellen zijn kinderen in Humo.

“Zijn operatie is op de laatste dag van 2021 kunnen doorgaan en alles is goed verlopen. Op dit moment is hij zelfs kankervrij. Hij moet nu om de drie maanden op controle. Als zou blijken dat er toch nog ergens kanker zit, moet hij een chemobehandeling krijgen. Die kans bedraagt 50%.”

Chris bekijkt dat cijfer van de pessimistische kant. ‘één op twee, dan zal het wel zo zijn.’ Terwijl wij nu denken van: het komt goed.”

Bio van Chris Van den Abeele