.
News Image

Chris Dusauchoit maakt zijn droom waar

Dieren In Nesten trekt voor het eerst naar India en staat oog in oog met onder andere de Bengaalse tijger.
Voor het eerst trekt 'Dieren In Nesten' op Eén naar India om er de schitterende natuur te ontdekken. Voor Chris Dusauchoit een uitgelezen bestemming voor een onvergetelijke ontmoeting met tientallen dieren in het oudste nationale park van India: Kaziranga, in het noordoosten van het land. Nergens anders doen bedreigde dieren het zo goed. Dat is te danken aan de toewijding van het team van Rathin Barman, bioloog en baas van het Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation. Het Centrum redt verweesde, verdwaalde, gewonde, aangereden of achtergelaten olifanten, neushoorns, waterbuffels, luipaarden.

Chris Duschauchoit mag de expedities en reddingsoperaties mee beleven en komt zo oog in oog te staan met de dieren van India. De absolute koning van het park is de Bengaalse tijger. Een ongrijpbare schim. Chris zag hem nog nooit in het wild, maar hij droomt daar al jaren van.Chris schakelt de hulp in van bioloog en gelauwerd tijgerexpert Firoz Ahmed. Een Bengaalse tijger in het wild is nog nooit door een Belgische tv‐ploeg gefilmd. Slaagt Chris in zijn missie?

Aflevering 1:

Chris begint aan zijn tijgermissie met tijgerexpert Firoz, in het nationaal park Kaziranga. Nergens ter wereld leven meer tijgers samen dan hier. Maar of je die beesten nog wil gaan zoeken als je net een filmpje hebt gevonden van een tijgeraanval op een plaatselijke ranger, is nog maar de vraag. Frederik klopt zijn eerste Nachtshift bij de Hell's Angels onder de varkens: de everzwijnen. Hij wil ze een modderbad zien nemen. De nieuwe helden, reuzenpanda's Hao Hao en Xing Hui, worden door dierenarts Tim opgehaald in China. De Dieren in Nesten Drone vliegt over de Hoge Venen. En Sil moet een gedumpte nandoe vangen.

Dieren in Nesten, vanaf zaterdag 6 december 13 weken lang op Eén.

Bio van Chris Dusauchoit

Meer Over:

Chris Dusauchoit