.
News Image

Chateau Meiland vreest faillissement

“Corona hakt er hier stevig in.”


Martien Meiland heeft grote zorgen. “Corona hakt er hier stevig in,” vertelt hij in TV Familie. Chateau Meiland kan momenteel geen gasten ontvangen omwille van de lockdown, maar de virusuitbraak is ook een streep door de rekening bij de geplande verkoop van Chateau Meiland.



De verkoop kan pas doorgaan wanneer de crisis voorbij is, en dan is het hopen dat de vastgoedprijzen niet in elkaar gestuikt zijn.



De Nederlandse tv-ster leeft momenteel in quarantaine en in Frankrijk is de lockdown nog veel strenger dan in België en Nederland. Je mag je huis niet verlaten zonder allerlei papieren die je verplaatsing rechtvaardigen, verduidelijkt Martien Meiland in TV Familie.



Al het spaargeld van de familie staken ze in de aankoop van het kasteel. Die 400.000 euro spaargeld omhelsde nog niet eens de som nodig voor de renovaties. En nu vallen alle inkomsten weg. Het spaarpotje door het televisiewerk en het goede jaar dat ze achter de rug hebben smelt als sneeuw voor de zon, aldus Martien Meiland in het weekblad.



Als deze crisis nog lang duurt en de grenzen gesloten blijven tijdens de zomer dan vreest de familie Meiland een faillissement.