.
Cath Luyten
dinsdag 12 september 2017

Cath Luyten terug met nieuw seizoen Buurman Wat Doet u Nu?

Binnenkort op Eén.

Cath Luyten keert in een nieuw seizoen van Buurman, wat doet u nu? terug naar Nederland om er enkele van onze intrigerende, bekende noorderburen te bezoeken. Dit seizoen klopt ze aan bij vier grote namen:

Tatjana Simic: de stoeipoes van bioscoophit Flodder die momenteel in het mondaine Monaco woont;
Henny Vrienten: zanger van de popgroep ‘Doe Maar’, die een arsenaal aan tijdloze songs maakte;
Marianne Vos: de beste wielrenster aller tijden, die nog lang niet van plan is om te stoppen met winnen;
Rob de Nijs: bijna 75 jaar en al zijn hele leven aan de top van de showbussiness.

Zij gunnen Cath een unieke blik in hun leven en geven openhartig antwoord op al haar vragen. Ontdek hieronder meer over deze vier namen van dit seizoen.

Buurman, wat doet u nu?: vanaf 25 september elke maandag om 21.30 uur op Eén.

Aflevering 1 (25/09): Tatjana Simic
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat Cath Luyten op zoek naar de dame die de wereld de quote Buurman, wat doet u nu? heeft gegeven. Tatjana Simic sprak die legendarische woorden uit in de film Flodder. Dertig jaar later blijft deze filmscène haar achtervolgen. Ze spreekt er erg emotioneel over met Cath:

Ik heb gehuild voor de opnames. Het was een rare scène met een man die achter mij stond en me moest beetpakken. Heel eng vond ik dat.

Tatjana is van Kroatische afkomst en groeide op in Zagreb. 35 jaar geleden ontvluchtte zij samen met haar zusje hun geboorteland om te ontsnappen aan hun tirannieke vader. Tatjana's moeder vertrok een jaar eerder al naar Nederland in de hoop haar dochters een betere, veilige toekomst te kunnen bieden.

Mijn moeder vluchtte naar Nederland om mijn vader te ontlopen. Het was haar missie om haar dochters zo snel mogelijk ook naar daar te krijgen. Want mijn vader heeft haar altijd gezegd: “Als je mij verlaat, vermoord ik je. Ik vind jou wel, jij kan nergens naartoe.
Tatjana heeft inmiddels haar rust gevonden in vorstendom Monaco, waar ze samenleeft met de multimiljonair Lex Van Hessen, die zijn fortuin verdiende in de vleesindustrie. Ze wonen in een droomappartement in de Odeon Tower in Monaco, onder het duurste penthouse ter wereld. Tatjana toont Cath haar exclusieve leventje en praat verrassend openhartig over haar verleden, heden en toekomst.

Buurman, wat doet u nu?: vanaf 25 september elke maandag om 21.30 uur op Eén.

Bio van Buurman

Meer Over:

Buurman Eén