.
Cath Luyten
dinsdag 21 mei 2024

Cath Luyten door rechter veroordeeld

Wat heeft zij mispeuterd?

Eerlijk duurt het langst zegt men en dat moet Cath Luyten maandagavond ook gedacht hebben toen Gert Verhulst in ‘De Tafel Van Gert’ aan zijn gasten vroeg of die ooit al iets bij de rechter zijn moeten gaan uitleggen. Cath Luyten was één van de mensen die het bordje met het woord ‘ja’ toonde.

Natuurlijk wou Gert weten wat de presentatrice op haar kerfstok heeft staan en dat blijkt toch wel een zware verkeersovertreding te zijn: Cath Luyten heeft soms wel eens een zware voet.

Onder de leien in Antwerpen loopt een vervelende tunnel waar je amper 30 kilometer per uur mag rijden. Je moet je best doen om je aan die snelheidslimiet te houden, want er staat een camera in de tunnel en daar weet Cath Luyten alles van. Op een bepaalde dag werd zij geflitst waarna zij een uitnodiging kreeg om het nodige papierwerk te verrichten om haar toch wel zware overtreding te verklaren. Uiteindelijk mocht Cath Luyten het voor de politierechter gaan uitleggen. Waarom reed zij 70 op een plaats waar je maar 30 mag? De rechter veroordeelde Luyten uiteindelijk tot het betalen van een boete en gedurende negen dagen was zij haar rijbewijs kwijt.

Als Cath één ding geleerd heeft, is dat zij zich netjes aan de snelheidslimiet probeert te houden. En dat is exact waar snelheidsboetes voor dienen, toch?