You are here

Carry Goossens zet dementie voor het voetlicht in theaterstuk

11/03/2017 07:50-

Vanaf 7 april in het Fakkeltheater.

"Vergeet mij niet", brengt de kwetsbaarheid en menselijkheid van dementie op een lichtvoetige manier naar het theater. In dit nieuwe theaterstuk geschreven door Manu Jacobs en in regie van Rikkert Van Dijck geven Carry Goossens, Manu Jacobs en Ann De Winne een menselijke, warme, liefdevolle, soms confronterende kijk op dementie. Vanaf 7 april in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater en volgend jaar op tournee door Vlaanderen.

"Vergeet mij niet" vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een dementerend grootvader en diens kleinzoon. Herman is een oude weduwnaar die zich verscholen houdt in de vertrouwde omgeving van zijn huis. Het weinig contact met de buitenwereld komt van zijn kleinzoon, Stan. Deze twee handen op één buik banen zich samen een weg door alle praktische beslommeringen die de ouderdom met zich meebrengt. Wanneer Herman langzaamaan door dementie ingekapseld wordt, wordt de eens zo vertrouwde grootvader-kleinzoon-relatie bestrooid met nieuwe en onbekende hindernissen. De ziekte vervult Herman, ze flirt als het ware met hem. Ze ontneemt hem structuur en geeft chaos in de plaats. In de zoektocht van Stan naar zijn grootvader van vroeger, blijkt humor het beste bindmiddel tussen deze twee generaties.

Op het podium staan naar Carry Goossens ook Ann De Winne en Manu Jacobs.
Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via  070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Reyndersstraat 7 te 2000 Antwerpen.

Gerelateerde foto's:

Yesterdayland 2017

Carry Goossens - Bobbejaanland - 27/08/2017

Op tournee

Carry Goossens - Antwerpen - 23/01/2016

Try-out Carry's Cowboy Conference

Carry Goossens - Geraardsbergen - 08/06/2013

Persconferentie Code 37 - seizoen 2

Carry Goossens - Vilvoorde - 13/05/2011