.
Jean-Marie Pfaff en Carmen Pfaff
zondag 9 oktober 2022

Carmen Pfaff: “Flanellen pyjama ligt klaar”

Zo gaat zij met de energiecrisis om.

Het zijn harde tijden voor de Vlamingen. De energieprijzen swingen de pan uit en iedereen let bijzonder goed op wanneer hij nog iets van energie verbruikt. Chauffages blijven uit en er wordt stevig nagedacht over hoe nog meer bespaard kan worden.

Ook Carmen Pfaff heeft er al over nagedacht. “Ik vind dat mensen weer meer op het ritme van de seizoenen moeten leven. Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat we zomer- en winterkleren hadden, maar dat is bij de jongere generaties precies wat aan het wegebben,” zegt ze in Primo.

Carmen heeft zich in ieder geval al goed voorbereid als het op vlak van pyjama’s aankomt. “Ik heb pyjama’s voor alle seizoenen. In de zomer die van satijn, in de winter van flanel. Dat oogt misschien niet sexy, maar wat maakt dat uit? Ik heb nachtkleding van goede kwaliteit die amper verslijt.”

En voor wie het dan nog koud zou hebben, gooit Carmen er nog wat extra tips boven op. “Er is toch niks mis met een extra sprei op bed of voetsokken dragen wanneer het vriest?”

Het esthetisch aspect is in onze leefomgeving zo belangrijk geworden terwijl het juist functionaliteit zou zijn die moet over heersen. “De geitenwollensokkenmentaliteit zou terug ingeburgerd moeten geraken: van thermosokken over warmwaterkruiken tot opstaan en gaan slapen wanneer de zon opkomt en ondergaat.”

Bio van Carmen Pfaff

Meer Over:

Carmen Pfaff