.
Carina Clerinx
donderdag 1 februari 2024

Carina Clerinx: “Ik ben daar nooit mee gestopt”

Maar ze had minder succes

Carina Clerinx nam ooit deel aan ‘X-factor’ samen met haar man Patrick. De twee waren toen een koppel, maar nu al een lange tijd niet meer. Zij ambieert opnieuw een carrière als zangeres, maar doet dat ook dit keer niet alleen.

Zij wil nu Vlaanderen veroveren met aan haar zijde Michel Presti. Hij was vroeger de vaste gitarist van Marco Borsato. Samen gaan ze door tot het lukt om terug door te breken.

“Met zingen ben ik nooit gestopt, want ik ben altijd zangles blijven geven. Maar het kriebelde om weer op het podium te gaan staan. Het heeft ook te maken met m'n vader die in 2014 gestorven is. Hij was m'n steun en toeverlaat. Ik miste hem. In 2019 zijn m'n man Youness en ik, en m'n dochter Cieltje, verhuisd naar deze woning. Bij die verhuis kwam het rouwprentje van m'n vader plots weer tevoorschijn. Ik hoorde hem zeggen: 'Carina, jij moet weer gaan zingen.' Als m'n pa dat wil, wil ik dat ook. Dan móet ik weer gaan zingen. Maar zonder Patrick”, zegt Carina in Primo/

Carina hoort Patrick niet meer en heeft dan ook geen idee hoe het met hem gaat. Hun tijd samen, dat is verleden tijd.

“Patrick en ik hebben een verleden samen met positieve en minder positieve periodes. Ik ben heel blij dat ik hem gekend heb. Zonder hem was er geen Patrick & Carina geweest, en zeker geen Cieltje.”