.
News Image

Canvas herhaalt Belpop-aflevering Rocco Granata

Rocco Granata zal zaterdag gevierd worden tijdens de MIA's.

Op zaterdag 8 februari krijgt Rocco Granata tijdens de feestelijke uitreiking van de MIA's op Eén een Lifetime Achievement Award. Reden genoeg voor Canvas om op zondag 9 februari op zijn beurt hulde te brengen aan de veelzijdige artiest, met de heruitzending van de mooie Belpop-aflevering (2011) over Rocco. In 'Headliners' om 21.50 uur.

Rocco Granata leverde met Marina de voorlopig enige Belgische evergreen op wereldschaal af, maar hij heeft nog veel meer in zijn mars: als componist, als producer én als acteur.

Marina is een klassieker. Een meezinger, een meedanser en een meestamper. Draai het in Limburg, in Polen of in Panama en iedereen denkt aan wie en waar hij was toen hij het nummer voor de eerste keer hoorde.

Het is 1959. Rocco Granata is 19 en hij is ervan overtuigd dat hij een wereldhit te pakken heeft. De platenmaatschappijen denken er anders over. Niemand wil de single. Niemand gelooft erin. Behalve Rocco. En hij krijgt gelijk. Rocco krijgt altijd gelijk. Als zoon van een Italiaanse mijnwerker in Waterschei mag hij geen zanger worden; niet van de overheid, niet van zijn vader. Maar hij wordt het en hij is het. Met Marina toert Rocco over de hele wereld tot in het mekka van de showbizz: Carnegie Hall in New York. Rocco's composities komen op platen van wereldsterren als Dean Martin, Dalida, Caterina Valente, Flaco Jimenez, enz.

Dertig jaar later heeft Rocco opnieuw een wereldhit te pakken: de new-beatversie van Marina. Weer worden er miljoenen exemplaren verkocht. Weer heeft hij gelijk. Maar Rocco is groter, is meer dan Marina. Hij acteert in tientallen films, heeft een eigen platenmaatschappij en uitgeverij. Daarmee zet hij de Vlaamse kleinkunst op de kaart en vindt hij aansluiting bij al wat vandaag op onze podia gebeurt. Ook in de zomer van 2011 bewijst hij dat nog door O Sarracino uit te brengen, samen met Buscemi. Rocco werd 73 jaar geleden geboren in een klein dorpje in Calabrië, maar zijn grote verhaal is nog niet uitverteld.

Met getuigenissen van o.a. Rocco Granata, Marijn Devalck, Will Ferdy, Marva, Sarah Bettens, Johan Verminnen, Serge Ramaekers, Wouter Van Belle, Michel Bisceglia, Rony Verbiest, Jari Demeulemeester, Buscemi, Jessica en Sam Granata en Stijn Coninx.