.
Camille Dhont
vrijdag 9 september 2022

Camille: “Ik voel me daar nog te jong voor”

Misschien binnen een paar jaar

In 2023 mag Vlaanderen weer een kandidaat sturen naar het Eurovisiesongfestival. Wie dat zal worden, wordt bepaald via een wedstrijd. Wie niet zal deelnemen is Camille Dhont. En daar heeft ze een goede reden voor.

“Ze hebben mij inderdaad gevraagd, en ik voel me keivereerd, maar ik heb toch nee gezegd. Ik vind mezelf nu nog net iets te jong en ik weet niet of ik dat al aankan. Ik wil nog een iets langer parcours afgelegd hebben. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe mijn stem gaat reageren op vijf concerten in de Lotto Arena, en een songfestival is nog groter”, klinkt het in Dag Allemaal.

Maar dat ze in 2023 niet meedoet, wil niet zeggen dat ze nooit meer wil meedoen. Een deelname over een aantal jaar is nog lang niet uitgesloten.

“Over 2 jaar kan het nog altijd. Ik ben dan nog altijd maar 23, en ik ga me wat comfortabeler voelen als ik wat meer kilometers op de teller heb. En als ik meedoe, dan ga ik wil voor de nummer één.”

Na 3 jaar is niet langer Niels Destadsbader te horen als begingeneriek van ‘Familie’. Ook dat heeft Camille weten te veroveren. “Maar het nummer is niet speciaal daarvoor geschreven. Nadat ze het bij VTM hadden gehoord wilden ze dat graag voor ‘Familie’, en dat is een grote eer!”

Bio van Camille

Meer Over:

Camille