.
Johan Kalifa
woensdag 13 juli 2022

Buurtpolitie-acteur opgelicht

Je kan niet voorzichtig genoeg zijn!

Het is velen onder jullie waarschijnlijk al eens overkomen dat je profiel op sociale media werd gehackt en dat er geld werd gevraagd om je profiel terug te mogen hebben. Ook Buurtpolitie-acteur Johan Kalifa Bals werd gehackt.

De acteur en zanger is niet alleen zijn profiel op Instagram kwijt, maar ook al zijn volgers. Maar betalen om alles terug te hebben, dat doet hij niet?

Johan ontving een mail waarin een aanvraag stond om zijn Instagrampagina te verifiëren. De mail zag er net echt uit en Johan trapte in de val.

“Na het klikken op de link verdween mijn profiel en kreeg ik bericht van iemand die liet weten dat hij mijn pagina had gehackt en dat we eens moesten praten”, zucht Johan in Dag Allemaal.

Johan stapte meteen naar de politie en die stelden een pv op. Ondertussen weigert Johan van te betalen. “Ik laat mij niet chanteren. Collega Henny Seroeyen is al enkele keren op dezelfde manier opgelicht en dat heeft hem duizenden euro’s gekost. Maar het is wel jammer dat ik mijn pagina met 14.000 volgers kwijt ben. Dat was belangrijk voor professionele activiteiten.”

Bio van Johan Kalifa