.
Walter Michiels en Johny Voners
donderdag 8 juni 2023

Buurtbewoners van Walter Michiels: “Hij stond met een geweer onder mijn raam” 

Zijn hersenen zijn aangetast 

Je vraagt je soms af hoe een succesvol en veelbelovend talent zo de verkeerde kant kan uitgaan zoals ‘Fc De Kampioenen’-acteur Walter Michiels. Hij speelde Pico Coppens in de reeks en verdween daarna van het scherm.

Het leven van de acteur ging de verkeerde kant uit en hij kwam meermaals in aanraking met de politie en de rechtbank. De buurtbewoners uit Kessel-Lo, waar Walter woonde, zijn blij dat hij niet meer in de omgeving rondhangt.

De buurtbewoners zijn ervan overtuigd dat de hersenen van Walter zijn aangetast door het vele alcoholgebruik van de acteur. Zo vonden ze regelmatig flesjes Chimay in het bos. Flesjes die ze nu al zeker een half jaar niet meer hebben gevonden.

“Hij is vroeger al een paar keer opgenomen, maar dat was altijd tijdelijk. Volgens mij lieten ze hem in de psychiatrie gaan omdat ze hem daar beu waren. Idem met de gevangenis van Leuven.”

De bewoners zijn blij dat Walter is opgenomen en hopen dat de rust nu terugkeert. Want wat Walter allemaal uitstak, het is om schrik van te krijgen. “Hij heeft eens midden in de nacht een geweerschot gelost vlak onder ons raam. En de kabel van de robot die m’n zwembad reinigt was doorgesneden. Het kon alleen maar hij zijn geweest.”