.
News Image

Broers geven samen bloed

Koen De Bouw en Koen De Graeve geven samen bloed.


Teneinde gehoor te geven aan de vraag om de bloedvoorraad van het Rode Kruis aan te vullen, besloten broers Koen De Graeve en Koen De Bouw broederlijk bloed geven. Door een mogelijk technisch probleem bij de verwerking van gedoneerd bloed heeft Rode Kruis- Vlaanderen recentelijk beslist om naar schatting 3.000 eenheden rode bloedcellen terug te roepen uit de ziekenhuizen. Het spreekt voor zich dat de bloedvoorraad nu nog extra onder druk komt te staan en de voorraad in de loop van deze maand dringend opnieuw aangevuld moet worden. In de nieuwe film van Geoffrey Enthoven, Broer, die vanaf 20 januari in de zalen komt, spelen Koen De Bouw en Koen De Graeve elkaars broer. Beide acteurs waren onmiddellijk akkoord om het goede voorbeeld te geven en kwamen samen bloed geven.

Meer dan 1.500 trouwe plasma- en bloedplaatjesdonoren krijgen nu zaterdag de eer om de film Broer in avant-première te ontdekken.



Broer is de 7de film van regisseur Geoffrey Enthoven (na Les Enfants de l’Amour (2001), Vidange Perdue (2006), Happy Together (2007), Meisjes (2009), Hasta La Vista (2011) en Halfweg (2014). Het scenario werd geschreven door Pierre De Clercq en de productie is in handen van Mariano Vanhoof (Fobic Films). De film is in co-productie met Eén, en komt tot stand met de steun van onder meer het VAF/Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.


Bio van Koen De Bouw, Koen De Graeve en Geoffrey Enthoven