.
Britt Van Marsenille
zaterdag 23 december 2023

Britt Van Marsenille moest er anders uitzien

“Ik ben geen preutse”

Britt Van Marsenille is door ‘Factcheckers’ al enkele keren verbaasd geweest over hoe wij als consument bedrogen worden zonder dat we het doorhebben. “Mijn mond is een paar keer opengevallen, ja.”

Zo moest ze nagaan of hotels hun lakens wel voldoende vervangen. “Je denkt dat drie- of viersterrenhotels van grote ketens bij orde en netheid zweren, maar slechts in één van de zes bleken de lakens effectief volledig vervangen.”, vertelt ze in ‘Primo’. Ze had zich ook onder een andere naam op enkele datingapps gezet om te zien of mannen nu echt zo snel piemelfoto’s sturen. “Al snel kwam ik in contact met verschillende mannen. En binnen het uur kreeg ik ook ongevraagd zo'n onthullend beeld, ja. Ik ben zeker geen preutse, maar de manier waarop sommige mannen tekeergaan op die apps?”, gaat ze verder.

Ze heeft dan ook al verschillende kansen gekregen binnen de media en probeer steeds dicht bij zichzelf te blijven. Al kreeg ze daar wel eens commentaar op. “Een opmerking die me wel is bijgebleven, is van iemand die schreef dat ik me wat meer zoals Véronique De Kock moest kleden. Lees: wat vrouwelijker.”, laat Britt Van Marsenille nog weten.

Bio van Britt Van Marsenille