.
News Image

Britt Van Marsenille en Jan Van Looveren op survival met de para’s

Een avontuurlijke Voor Hetzelfde Geld...
Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken trekken in Voor hetzelfde geld elke week op onderzoek.

Op woensdag 11 oktober schakelt Jan de Flair-redactie in om ontharingstoestellen met lichtpulsen te testen. Zijn deze zogenoemde intense pulsed light -apparaten hun geld waard?

Waar beter dan in de Ardennen testen Thomas, Britt en Jan of dure outdoorkleding beter is dan goedkope? Jan koopt een dure outfit, Britt een goedkopere en samen gaan ze 24 uur mee op survival met de paracommando’s van Marche-les-Dames.

Thomas verdiept zich in een reisbijstandsverzekering; als kersverse vader neemt hij voor 't eerst zijn zoontje mee op reis. En wat blijkt, je hoeft niet altijd een extra verzekering af te sluiten om met een gerust hart op vakantie te vertrekken.

Voor hetzelfde geld, woensdag 11 oktober om 20.40 uur op Eén.

In een flits van ongewenste haargroei af
Dat klinkt indrukwekkend en dat is wat IPL-ontharingstoestellen de klant beloven. Het zijn kleine toestellen die door lichtflitsen ongewenste haargroei permanent laten verdwijnen. De prijzen schommelen tussen 60 euro en meer dan 500 euro.

Wat mag je er echt van verwachten? Hoe permanent is het resultaat en is een toestel van 500 euro ook zoveel beter dan zo’n goedkoop exemplaar? Jan vroeg de redactrices van het tijdschrift Flair om dat voor hem uit te testen.

Wat kost goede outdoorkleding?
Wie een outdoorwinkel binnenstapt voor een paar wandelschoenen en een jas is al snel 500 euro kwijt, een pak geld.  

Maar is dat nodig? Moet je een fortuin uitgeven om comfortabel en veilig op tocht te vertrekken? Thomas daagt Jan en Britt uit om dat uit te zoeken en zij vonden de ideale manier om mens en materiaal op de proef te stellen: Britt en Jan trekken op een survivaltocht van 24 uur met de paracommando’s in Marche-les-Dames. 

Testen met de para's: duur versus goedkoper
Jan en Britt kregen beiden een budget van 600 euro om een set outdoorkleding te kopen. De kleding moest geschikt zijn om 24 uur lang mee op tocht te gaan in de Ardennen met een groep paracommando’s. Jan kocht dure outdoorkleding van bekende merken, Britt kocht goedkopere spullen bij een grote sportketen. Wat zal het resultaat zijn na 24 stevige en natte uren?

Het werd voor Jan en Britt fysiek een uitdagende tocht. Maar ook hun kleding werd nogal op de proef gesteld. Conclusie: de bekende merken leveren vaak topkwaliteit maar de goedkopere spullen moeten daar zeker niet altijd voor onder doen. De kijker krijgt hier als belangrijkste tip mee om vooral kleding te kopen die aangepast is aan het gebruik: wie af en toe wandelt in de Ardennen moet geen schoenen kopen voor het hooggebergte.

Is een reisbijstandsverzekering nuttig?
Thomas werd begin dit jaar papa en dus ging hij voor het eerst met een kind op reis. Als kersverse ouder denk je toch twee keer na dan: wat als er iets gebeurt? En dan lijkt een reisbijstandsverzekering plots een erg goed idee.

Maar is dat eigenlijk wel zo?  Wat heb je aan zo’n verzekering en wat betaal je ervoor? Thomas ontdekt dat zijn mutualiteit al heel wat kosten dekt. Zijn besluit is even verrassend als simpel: hij vertrekt op reis zonder een reisbijstandsverzekering.

Voor hetzelfde geld, woensdag 11 oktober om 20.40 uur op Eén.

Bio van Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken