.
Britt Van Marsenille
donderdag 16 mei 2024

Britt Van Marsenille: “Dan kijk ik wel naar mezelf op tv”

Maar het hoeft niet per se

Britt Van Marsenille begon ooit lang geleden als Ketnetwrapster en werkt nu nog steeds voor de openbare omroep. Ze is onder andere te zien in ‘Factcheckers’ samen met Thomas Vanderveken en Jan Van Looveren.

Hoewel Britt het al gewoon is van op televisie te komen, is ze niet meteen een grote fan om zichzelf te bewonderen op televisie. Als doet ze het soms wel.

“Als we een reportage hebben gedraaid, kijk ik wel naar de ruwe beelden. Zo weet ik welke scène waar komt: daarop stem ik mijn teksten af, zodat ik zo naturel mogelijk kan presenteren. Als presentatoren zijn Jan Van Looveren, Thomas Vanderveken en ik nauw betrokken bij het maakproces van 'Factcheckers'. Op pad gaan met een redacteur, een cameraman, een geluidsman en een regisseur, samen nadenken over hoe we een bepaalde reportage zullen brengen: ik vind dat echt fantastisch. Dat het programma achteraf ook effectief wordt uitgezonden, is voor mij haast een bijzaak”, lacht Britt in Humo.

Een drang om bekend te worden, heeft Britt nooit gevoeld. Ze heeft ook nooit nagedacht over wat ze nu echt wou gaan doen in het leven.

“Ik ben geen planner, mijn loopbaan is niet het resultaat van een uitgekiend plan. Er zijn mooie dingen op m'n pad gekomen, en die heb ik dankbaar omarmd. Maar op tv komen is nooit een must geweest.”