.
News Image

Born en Arne Vanhaecke voortaan op Q-Music

Vlaanderen heeft er een nieuwe radioduo bij: Arne Vanhaecke en Born Meirlaen.


Arne Vanhaecke en Born Meirlaen zijn vanaf nu zondag 8 februari 2015 elke week bij Q-music te horen in het nieuwe programma De Hitdokter. Dat hebben ze deze ochtend verteld bij Ornelis & Vancoillie, waar ze hun wekelijkse rubriek De Musical Brothers brachten. Arne en Born gaan voortaan elke zondag tussen 13u en 14u in De Hitdokter op zoek naar de oorsprong van een hit van het moment.



Arne: Ik transformeer me wekelijks in De Hitdokter en ga samen met mijn muzikale partner in crime Born elke week dé hit van het moment analyseren tot zelfs fileren. We veranderen daarvoor de Q-studio een uur lang in een soort laboratorium waar we de gekste tests uitvoeren om te achterhalen wat een lied nu tot een hit maakt.”



Born: Humor en muziek combineren deden we het voorbije anderhalf jaar al samen met De Musical Brothers, maar in De Hitdokter kunnen we ons nu echt een uur lang helemaal laten gaan om andermans songs op humoristische wijze op de rooster te leggen. Heel wat typetjes en absurde items… plezant wordt het in elk geval (lacht).



Arne en Born zetten elke zondag een andere hit centraal. Aan de hand van verschillende rubrieken - muzikale onderzoeken als het ware - proberen ze te achterhalen waarom net dát nummer een monsterhit geworden is. Arne en Born kruipen ook wekelijks in de huid van heel wat verschillende typetjes, die hun kijk op de hit geven.

Arne en Born zijn geen vreemden voor elkaar: ze hebben het afgelopen anderhalf jaar elke vrijdag tijdens Ornelis & Vancoillie als De Musical Brothers een musical gebracht over een actueel thema en blijven dat ook doen. Daarnaast zijn ze voortaan dus ook wekelijks op zondag tussen 13u en 14u aan zet bij Q-music met een eigen programma.



De Hitdokter, vanaf zondag 8 februari 2015, tussen 13u en 14u bij Q-music