.
News Image

Bob De Moor en Marijn Devalck in Adam&Eva

Nieuwe Vlaamse film in Vlaamse Ardennen.


ADAM&EVA, een filmproject onder leiding van Nicolaas Rahoens, komt eindelijk uit de startblokken na enkele intensieve auditierondes. Deze Vlaamse langspeelfilm is een gemeenschapsvormend project dat ontstaan is enerzijds om mensen dichter bij elkaar te brengen en anderzijds de pracht van de Vlaamse Ardennen te promoten.



ADAM&EVA (A&E) wordt een humoristische volksfilm over de neerslachtige, aan lager wal geraakte Gentse professor Adam, wiens levenslust terug wordt aangewakkerd wanneer hij halsoverkop verliefd wordt op een lokale schoonheid uit de Vlaamse Ardennen en wanneer er een innige vriendschapsband ontstaat met de doodzieke Michel, zijn mysterieuze weldoener.



De film, die voornamelijk uit amateurs zal bestaan, wordt geruggesteund door de professionele acteurs Bob De Moor en Marijn Devalck. Na een intense auditieronde werd EVA gevonden! Deze rol wordt gespeeld door Peggy Schepens, docente drama aan het KAG (Kunstacademie Geraardsbergen). Haar roots liggen in Oudenaarde en ze woont momenteel in Everbeek, kortom: op en top Vlaams Ardens! De mannelijke grote bijrol, de Gentse zoon van Adam, wordt gespeeld door Robrecht Vanden Thoren. Hij is vooral bekend van zijn hoofdrollen in Hasta La Vista en Tom & Harry.

Ook voor de andere grote en kleinere bijrollen wordt beroep gedaan op de lokale inwoners. 320 mensen uit 18 gemeenten van de Vlaamse Ardennen hebben zich aangemeld voor de audities, waarvan 120 auditanten de revue gepasseerd zijn.



Filmregisseur Nicolaas Rahoens, bekend van ‘De Maagd van Gent’, blikt terug op enkele intensieve castingdagen: “Het is een heel uniek gegeven dat amateurs de kans krijgen om te schitteren in een langspeelfilm naast professionele acteurs. We hebben hiervoor de burgers aangesproken via Facebook en ook culturele en artistieke organisaties benaderd zoals theatergezelschappen, jeugdbewegingen, leden van de kunstacademie en seniorenbewegingen.”



De cast van ADAM&EVA:

• Peggy Schepens (Everbeek) in de rol van EVA

• Bob De Moor (Gent) in de rol van ADAM

• Marijn Devalck (Brakel) in de rol van MICHEL

• Femke Marysse (Kruisem) in de rol van ROOS

• Annabelle Van Malderghem (Gavere) in de rol van MAGDALENA

• Jessie Huysman (Oudenaarde) in de rol van LOTTE

• Robrecht Vanden Thoren (Gent) in de rol van GEERT

• Claire Vingerhoedt (Maarkedal) in de rol van ANNELIESJE

De cameracrew wordt bemand door Piet Meersschaut, Nico Van Daele, Frank de Baere en Wouter Baert.

Bio van Bob De Moor en Marijn Devalck

Bio van Robrecht Vanden Thoren