.
Pleisterverkoop
donderdag 18 april 2024

Blind Getrouwd-gezichten geven aftrap pleisterverkoop van Rode Kruis Vlaanderen

Deze bekende gezichten steunen de pleisterverkoop.

Na hun opvallende verschijning in het VTM-programma Blind Getrouwd de vorige twee jaren, maken Jolien De Neve, Brecht Heldenbergh en Joren Dumont zich klaar om de allereerste rode kruispleister aan te kopen. Het officiële startschot van de populaire stickercampagne!

Jolien, Brecht en Joren kijken ernaar uit om het Rode Kruis te ondersteunen en roepen meteen iedereen op om ook hun steun te betuigen aan hun plaatselijke rode kruisafdeling door het kopen van een pleister. Deze ‘eerste pleisterverkoop’ is dus niet enkel een symbolische handeling, want gedurende de 14-daagse van het Rode Kruis, die loopt vanaf donderdag 18 april zullen Jolien, Brecht en Joren samen ook effectief pleisters verkopen. Dat doen zij aanstaande zaterdagochtend van 9u30 tot 10u30 aan de grote Delhaize winkel in Gooik. Iedereen welkom!

Na meer dan 60 jaar stickers verkopen, gooide Rode Kruis-Vlaanderen het in 2023 over een andere boeg. Duizenden vrijwilligers brachten toen voor het eerst pleisters aan de man. Met succes: er werden bijna 400.000 pleisters verkocht, goed voor een opbrengst van zo’n 4 miljoen euro. Met een nieuwe ambassadeur, Camille Dhont, die in de vorm van haar populaire stripfiguur op de verpakking van de pleisters staat, hoopt Rode Kruis-Vlaanderen het in 2024 minstens even goed te doen.

De Rode Kruispleisters zullen van donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei 2024 te koop zijn over heel Vlaanderen. De opbrengst gaat integraal naar de plaatselijke afdeling en de pleisters zullen net als vorig jaar 10 euro kosten.