.
News Image

Biografie van Serge Gainsbourg

De eerste origineel Nederlandstalige biografie van Serge Gainsbourg (van de hand van Rudolf Hecke) is een feit. Het boek werd voorgesteld in Interne Keuken op Radio 1 en in de week van 21/1/2013 leest Rudolf elke avond in Exit (eveneens Radio 1) een passage voor.

De eerste origineel Nederlandstalige biografie van Serge Gainsbourg (van de hand van Rudolf Hecke) is een feit. Het boek werd voorgesteld in Interne Keuken op Radio 1 en in de week van 21/1/2013 leest Rudolf elke avond in Exit (eveneens Radio 1) een passage voor.

Hieruit blijkt dat Rudolf niet alleen bevlogen weet te schrijven over Gainsbourg, maar ook een geboren verteller is. En dat kan je nu aan den lijve ondervinden: ‘GAINSBOURG BIJ U THUIS!’ is een twee uur durende onderdompeling in de passie voor een geniale sloeber; de mens, de artiest, zijn littekens, zijn liefdes, zijn levens, zijn (na de) dood… Op een plaats waar mensen zich thuis voelen (de bib, vereniging, podiumcafé, huiskamer…) is Gainsbourg de ideale gast, bij monde van Rudolf Hecke verrast hij, verbaast hij, ontroert hij en nestelt zich voorgoed in uw behaaglijkheid. Rudolf vertelt, gaat in op uw visie en vragen en laat u kennis maken met parels uit Gainsbourgs rijke oeuvre (geluidsfragmenten of live muziek). De pers over Gainsbourg: Cutting Edge: “De stijl waarin Hecke schrijft zorgt voor vervoering. Net als Gainsbourg zelf is deze biografie intensief en overweldigend. Je moet Hecke nageven dat hij de geest van Gainsbourg wonderwel heeft weten te vatten.” Belang Van Limburg: “Een beklijvende biografie vol prachtige verhalen.” Ansiel: “De verhalen over Gainsbourg lijken oneindig. Dat blijkt ook uit de schitterende biografie Gainsbourg van Rudolf Hecke.” Het Laatste Nieuws: “Gainsbourg is een boek dat leest als een roman.” DeWereldMorgen: “Het boek weet een balans tussen appreciatie en verhaal te vinden en leest bijzonder aangenaam weg.” Gazet Van Antwerpen: ” De passie van de schrijver voor zijn onderwerp werkt aanstekelijk.” De Standaard: “De stijl sleept mee” Knack: “Hecke schrijft met vaart” Het Nieuwsblad: “Rudolf Hecke brengt Serge Gainsbourg terug tot leven.” Oor (NL): “Gainsbourg is een smakelijk verhaal” Lezers over Gainsbourg: Jean Blaute: “Dit is een swingend geschreven boek over een der meest complexe en controversiële meesters van het Franse lied. Warm aanbevolen.” Bart Peeters: “Dankzij Rudolf Hecke krijg ik nu het héle Gainsbourg verhaal, en nog bevlogen geschreven ook” Guy Swinnen: ” Het boek leest als een sneltrein” Eline De Munck: “Deze poëtische encyclopedie over het leven van Lucien Ginsberg zorgt ervoor dat je pagina na pagina verder leest.” Rick Tubbax: “Mooi uitgegeven en intrigerend boek… heel goed geschreven en boeiend.” Gilles Verlant (journalist, vriend & biograaf van Serge Gainsbourg): “Very nice work!” Robert Van Yper (auteur van Lennon & Rock it): “De persoonlijk zeer betrokken auteur schetst een rijk en verbluffend beeld van dit doorrookte en doorzopen icoon. Er bestaan gelauwerde fictieromans die het met minder “scenario” moeten stellen.”