.
Lucinda Riley
vrijdag 11 juni 2021

Bestsellerauteur Lucinda Riley overleden

Zij was bekend van 'De Zeven Zussen'

Afgelopen nacht is bestsellerauteur Lucinda Riley overleden. Uitgevers wereldwijd reageren geschokt en verdrietig.

Lucinda heeft als schrijver en persoon de afgelopen jaren ongelooflijk veel voor ons en haar lezers betekend, en we zijn haar ontzettend dankbaar voor haar toewijding en de inspirerende samenwerking.

"Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie, die zo belangrijk voor haar was. We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Tijdens deze vier jaar schreef Lucinda vijf boeken, en deze week staat De zevende zus bovenaan bestsellerlijsten over de hele wereld. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die
zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren.

Boven alles hield Lucinda van het leven, en leefde elk moment ten volle. In haar eigen woorden:‘Door de pijn en vreugde van deze reis heb ik de belangrijkste les van het leven geleerd, en daar ben ik heel blij om. The moment is all we have.’ "

Sander Knol, uitgever en vriend van Lucinda Riley, herdenkt haar als ‘een buitengewone vrouw met een indrukwekkende levenskracht en niet-aflatende toewijding aan het schrijven en haar boeken.

"Vannacht overleed onze auteur en vriendin Lucinda Riley, omringd door haar zo dierbare familie. Wat blijft zijn haar prachtige boeken en talloze herinneringen aan een buitengewone vrouw.

Ze blijft bij ons, in haar boeken, personages en verhalen. Op ieder moment kunnen we weer de eerste bladzijde van een van haar romans openslaan en ons laten meevoeren door haar geweldige verbeeldingskracht en scherpe inzicht in de menselijke ziel. Het is vanwege dat unieke talent dat ze met de Zeven zussen-serie uitgroeide tot de meest succesvolle auteur van deze eeuw, met wereldwijd maar vooral ook in Nederland en Vlaanderen miljoenen liefhebbers. Ze schreef echter niet voor een abstract miljoenenpubliek, maar voor steeds die ene lezer die zich op dat moment in haar boeken verloor. Lucinda stond dan ook niet stil bij haar status als sterauteur. "

Lucinda Riley is dé bestsellerauteur van deze eeuw. Wereldwijd werden er al meer dan vijfentwintig miljoen exemplaren van haar romans verkocht. In Nederland en België gingen er al meer dan drie miljoen boeken over de toonbank en verbrak ze meerdere verkooprecords. In mei verscheen De zevende zus, dat meteen de bestsellerlijst in Nederland en Vlaanderen domineerde.

Dit waren de succesboeken van Lucinda Riley