.
News Image

Bepaalt Marie Verhulst de toekomst van de Samson-cast?

Acteurs onzeker over hun toekomst bij Samson & Marie


Afgelopen zaterdag raakte bekend dat Marie Verhulst haar vader bij Samson & Gert zal opvolgen. Pas één uur voor de eerste show werden Walter De Donder, Walter Baele en Koen Crucke op de hoogte gebracht van hun nieuwe collega.



Walter De Donder, de burgemeester van Affligem én de burgemeester bij Samson & Gert, is in de wolken met de keuze die Gert Verhulst gemaakt heeft. “Ik vind het een verfrissing, het is iemand jong want wij zijn ondertussen allemaal al dertig jaar bezig. Ik was 29 toen we begonnen met Samson. Zij is nu 24, we nemen dus een nieuwe start met het iemand jong, het is een meisje dat podiumvast is. Bovendien kan Marie ook zingen en heeft ze al voor de camera’s gestaan. Ze weet ook wat het is, het is niet zo dat Studio 100 er iemand ingooit die helemaal nieuw is, Marie is met Samson & Gert opgegroeid”, vertelde Walter De Donder in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant.



Maar wat gaat er nu Walter De Donder, Walter Baele en Koen Crucke zelf gebeuren? Daar werd zaterdag met geen woord over gerept. “Dat is voor ons koffiedik kijken. Het standpunt van Studio 100 is ‘we gaan door met Samson’, maar op welke manier precies, dat is nog een beetje afwachten. De grote vraag is of er volgend jaar nieuwe kerstshows komen, wat gaat de VRT bijvoorbeeld doen met eventuele nieuwe afleveringen van Samson & Marie of gaat er een nieuwe insteek gegeven worden aan het programma? Ik denk dat er nog een soort overleg zal komen, dat lijkt mij logisch. Het is nu tussen Studio 100 en de VRT om te bepalen welke richting zij willen uitgaan.”



Walter De Baele denkt dat er met de tijd mogelijk nieuwe personages zullen bijkomen en dat anderen afhaken. “Dat is bij mij zeker nog niet aan de orde”, bevestigt hij tijdens het gesprek op Radio 2. “Als dat van iedereen mag, dan blijf ik gewoon doorgaan.”

Maar mogelijk heeft Studio 100 met opzet gewacht om te bepalen wat er met de drie acteurs zal gebeuren. Willen zij eerst zeker zijn dat het tussen hen en Marie op het podium klikt? Of willen zij binnenkort met de acteurs samenzitten om te informeren of zij met Marie Verhulst willen doorgaan? Allemaal speculatie, wellicht weet Gert Verhulst al maanden wat de plannen al dan niet zijn.



Het zijn zware dagen voor de cast. “We spelen mogelijk tot eind mei van volgend jaar, soms zelfs drie vertoningen per dag. Gisteren was ik pas om middernacht thuis, vandaag is de eerste show al om 11 uur, ik moet er dus ten laatste om 10 uur zijn”, besluit Walter De Donder.



Nu al zijn er meer dan 115.000 tickets voor de afscheidsshow van Gert Verhulst besteld. Voorlopig zijn er shows tot en met zondag 19 april 2020, maar wellicht komen er nog enkele verlengingen. De cast heeft namelijk tot eind mei 2020 moeten vrijhouden voor eventuele extra shows. Hopelijk weten Koen Crucke, Walter Baele en Walter De Donder tegen dan ook wat de toekomst bij Samson & Gert hen al dan niet zal brengen.

Bio van Samson & Gert en Samson & Marie

Bio van Gert Verhulst, Walter Baele, Walter De Donder en Koen Crucke