.
Benjamin Dalle
donderdag 12 januari 2023

Benjamin Dalle: “Een ambitieus transformatieplan was onvermijdelijk”

Hij begrijpt de keuzes

De laatste maanden is er behoorlijk wat te doen geweest over de inkomsten van bepaalde schermgezichten van VRT. Zo zijn heel wat Vlamingen niet te spreken over de lonen van onder andere Niels Destadsbader en Tom Waes.

Voor onze minister van media Benjamin Dalle is de VRT op dit moment een beetje zijn zorgenkind. CEO Frederik Delaplace lijkt op alles te besparen, behalve op de toplonen van zijn grootste sterren.

Maar Benjamin heeft nog altijd geen spijt van zijn keuze om voor Frederik Delaplace te kiezen. “Hij doet een goede job in moeilijke omstandigheden’, klinkt het in Dag Allemaal.

Maar Benjamin heeft nog meer connecties binnen de VRT. Zo werkt ook zijn vrouw daar. Toen Benjamin werd gekozen als minister van Media zette zij een stap opzij als nieuwslezeres bij Radio 1 en werkt ze momenteel achter de schermen voor het ‘Karrewiet’-jeugdjournaal.

Voor Benjamin was een hervorming binnen het bedrijf noodzakelijk en is hij tevreden dat dat ook is gebeurd. “Om de concurrentie met buitenlandse spelers aan te kunnen, was een ambitieus transformatieplan onvermijdelijk. Ons mediagebruik is drastisch verandert door de digitale omslag. De VRT is nu klaar voor de toekomst en komt hier nu ongetwijfeld sterker uit.”