.
Belinda Voorspoels
donderdag 25 januari 2024

Belinda Voorspoels: “Rustig winkelen hoort er niet meer bij”

Het verschil is enorm

Toen Belinda Voorspoels haar intrede maakte in ‘Familie’ samen met acteurs Jools Jatta Janssen, Amine Boujouh en Senne Meynendonckx was dat niet bepaald de beste timing.

Zij werden net in de reeks geïntroduceerd op het moment dat er enkele anciens zoals Gunther Levi en Martine Jonckheere de reeks moesten verlaten. Hun intrede kon toen rekenen op wat kritiek, maar gelukkig ook positieve reacties.

“Gelukkig waren de negatieve reacties minimaal. Ik had me ook voorgenomen om me er niet mee bezig te houden, op aanraden van collega's. Kijkers zien personages zo lang aan het werk dat ze die gaan beschouwen als echte familie. Als er dan plots een onbekende opduikt, is dat wennen. Tegenwoordig zijn de reacties alleen positief. Het schoonste compliment? Dat ik er in het echt jonger uitzie dan op tv”, lacht ze in Gazet van Antwerpen.

‘Thuis’ vond Belinda heel leuk om te doen, maar ook ‘Familie’ vindt ze fantastisch. En ze merkt toch wel een groot verschil tussen de twee soaps.

“Ik vond het toen al overweldigend, hoewel het om een kleine rol ging. Ik voel tegenwoordig aan dat rustig winkelen op een zaterdagnamiddag niet aan de orde is. De herkenning is immers alom. Onlangs zag ik op de kerstmarkt zelfs iemand schrikken toen die mij herkende. En anderen hoor ik discussiëren of ik het nu wel of niet ben.”