.
Belinda Voorspoels
maandag 8 januari 2024

Belinda Voorspoels: “Het was een heftige en bewogen dag”

Het was eens iets anders

Voor Belinda Voorspoels naar ‘Familie’ ging, speelde ze mee in ‘Thuis’. Daar werd ze wel al eens herkend, maar dankzij haar rol als Samira in ‘Familie’ is die herkenning alleen maar groter geworden.

Belinda speelde zelfs een grote rol in de midseasonfinale van ‘Familie’. Zij herinnert zich de opnamedag nog goed.

“Voor de acteurs was het een heftige, bewogen dag. Het was iets anders dan de gebruikelijke scènes waarin we met zijn allen een boterham eten aan de keukentafel. Als ik echt mag kiezen… ik vond die actiescènes enorm plezant. Het is leuk om iets te doen wat je in het echte leven wellicht nooit meemaakt. Als actrice is het fijn om uitgedaagd te worden. In zulke scènes kan je ook meer emoties stoppen dan gebruikelijk”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Voorspoels is blij dat ze de overstap heeft gemaakt naar ‘Familie’, want ze vond nog maar weinig uitdaging in haar rol als Lexi in ‘Thuis’.

“Ik zal de ploeg altijd dankbaar zijn omdat ik er mijn eerste grote tv-stappen zette. Maar het was een kleine rol, en daar bleef het bij. Ik dacht zelf al aan het opzoeken van andere oorden.” Toen kwam de vraag om auditie te doen bij Familie . “Ze hadden interesse, maar er waren nog gegadigden voor de rol. Ik besefte dat dit een unieke kans was. Ik was op zoek naar iets totaal anders. Samira is compléét verschillend van Lexi. Bovendien was het verhaal ook uitgebreider. De keuze was snel gemaakt.”